onsdag 22 september 2010

It's a town full of...

Borås, alltså. Hit hade man fasen inte kommit ofta om det inte var för jobbet.

Jag vet inte vilken slogan som är värst - "Borås, of course!" eller "Fullt blås: Borås!". De är lika bra/dåliga båda två.

Jag begriper mig inte heller på varför de har smällt upp en nio meter hög avbild av en seriefigur som egentligen är gjord av pinje och vars näsa växer varje gång den ljuger (vi snackar Pinocchio). Kopplingen mellan Borås och Pinocchio känns lite vag, helt enkelt.

Borås Arena är helt förvisso OK, men varför gjorde de den inte riktigt bra med en gång? Kortsidorna är ju skitskumma.

...och så fotbollslaget då - detta Elfsborg, som har extremt bra förutsättningar att bli det där "som Rosenborg är i Norge" som en del tycker att svensk fotboll behöver, men som ändå mer är "som ett Valencia är i Spanien", typ.

Magnus Haglund har fått mycket pengar att handla spelare för, han har fått arbetsro, han har fått det mesta - ändå har han sluppit den värsta sortens kritik när MFF och HIF bara har sprungit ifrån i tabellen. Elfsborg riskerar att missa Europa League, och det skulle vara en stor miss i mina ögon. Att de (förutom Blåvitt) slåss med Örebro och Djurgården om en tabellplacering är inget annat än ett underbetyg. Magnus Haglund bör ta på sig det mesta av ansvaret för det.

Sen vill jag tillägga att det inte är toppen att få rum på ett hotell som håller på att byggas om fullständigt. Scandic Plaza i Borås har låtit som ett evigt pågående vägbygge den senaste timmen. I-landsproblemen bara hopar sig framför mig.

Den här gubben konnoterar ju Borås till 100%!

6 kommentarer:

JOEY sa...

"Att de (förutom Blåvitt) slåss med Örebro och Djurgården om en tabellplacering är inget annat än ett underbetyg."

Känns som att du har lagt för mycket tid på andra ligor än Allsvenskan om du inte insett att Örebro är ett lag för toppen. Att underskatta dem känns väldigt... 2008.

/Djurgårdaren

Jonas Dahlquist sa...

Örebro har en spelidé, en bra tränare, men inga särskilda ekonomiska resurser.

Elfsborg har ekonomiska resurser, en bra(?) tränare och en spelidé, men ligger ändå efter ÖSK.

Diskutera. (5p)

Anonym sa...

Örebro har väl liksom en spelidé med kortpassningspel med snabba omställningar. Men dom har även ett fungerande försvarspel. Får ÖSK behålla och krydda på sin trupp till nästa år vinner dom allsvenskan.

Sen vad är det för fel på kortsidorna?

Det är dom bästa klackläktarna i sverige. Många fans tycker dom är nära plan, man får bra tryck och det är nära till tak....

Dinns ingen annan läktare där ljudet enbart hamnar på plan

Johan sa...

Ellos tålamod med Haglund är imponerande. Det är ju allmänt accepterat att Elfsborg har haft den bästa truppen i allsvenskan dom senaste åren men trots det inte lyckats förutom 2006.

Att han blev årets tränare 2006 är ett skämt. Visst dom vann men dom gjorde det med flera storvärvningar och dom gjorde det i sista omgången precis framför ett AIK som var nyuppflyttade och spelade med en till stora delar superettan-trupp.

Det är bara att inse att Magnus Haglund inte är någon bra tränare när han trots flera tunga nyförvärv inte kan utveckla laget.

Anonym sa...

Kopplingen till Pinocchio är väl uppenbar. Att Pinocchio har en näsa som växer är bara till för dem som inte har tålamod att förstå berättelsens verkliga kärna, så den kan du bortse ifrån. Den verkliga kopplingen är att Boråsborna ännu inte har gjort något som har gjort staden mänsklig och meningsfull sedan textilindustrin gickomkull. Boråsborna går fortfarande omkring som trädockor i sin gamla textil- och postorderhistoria. Det ville de ha ett monument över.

Anonym sa...

Att tro att all konst måste ha en anknytning till platsen den befinner sig påvisar enbart att intresset kring intellektuell konst kanske inte ligger på topp i familjen Dahlqvist. Nej, ta 22 män som jagar boll. Mer lättbegripligt.