onsdag 22 september 2010

Alltid rött, alltid rätt

Det har inte med politik att göra, men hade jag varit Allsvensk fotbollsspelare så hade jag tyckt så om Stefan Selakovic. Vilken jobbig typ det måste vara att möta! Rött kort i varenda match borde vara en självklarhet. Han käftar och gnäller och är allmänt jobbig, konstant. Å andra sidan så hade jag gärna haft med honom i mitt eget lag, och så fanns det faktiskt värre kålsupare på Borås Arena just ikväll. Här har ni dem:

1. NICKLAS CARLSSON
Försökte göra James Keene impotent. Om någon sån där domarkommitténämnd eller vad det nu heter ser repriserna på vad han höll på med så har han spelat klart för 2010, vilket vore helt korrekt om ni frågar mig. Ytterst medvetet försök att skada en annan spelare på absolut fulaste sätt. Att James Keene blev utvisad för reaktionen är mer eller mindre skrattretande.

2. ANDERS SVENSSON
Var direkt dålig. Slog passningar i gapet på de blåvita mest hela tiden och hade märkbart svårt att få fart på laget. Borde ha blivit utvisad. Hans irritation berodde, högst troligen, på att han inte nådde normal nivå. Nu ska man ha klart för sig att Anders Svensson oftast är så bra att han döms efter en annan måttstock, men idag gjorde han ingen människa glad. Särskilt sig själv.

3. MATTIAS FLORÉN
Ingen större fara om man jämför med exemplen ovan, men han skulle också ha haft rött kort. Man får inte sparka på folk hur som helst bara för att det pågår en fotbollsmatch runt omkring en.

4. MARTIN INGVARSSON
Det är hans sista år som domare, och det syntes ikväll. Han hade noll respekt hos spelarna, han tappade fullständigt kontrollen, och han missbedömde det som gick att missbedöma under den sista halvtimmen. En direkt svag domarinsats, vilket är tråkigt eftersom jag länge har tyckt att Ingvarsson varit lite skönt jämnbra utan att ha några toppar eller katastrofala dalar. Nu hade han en katastrofal dal som han aldrig kommer hinna att komma upp ur.

Förutom detta så blev det underhållande i Borås, som det ofta blir när domaren tappar matchen kombinerat med fullsatta läktare. Själva spelet var väl sådär och handlade mest om misstag snarare än bländande insatser, men inramningen kombinerat med hur händelserikt det var ger ändå ett gott slutbetyg.

Nu har jag varit med i sändningarna kring IFK Göteborg-GAIS, Djurgården-Örebro, Malmö-Helsingborg, Djurgården-Malmö och Elfsborg-IFK Göteborg inom tio dagar. Samtliga har varit synnerligen underhållande, och när man klagar på Allsvenskans kvalité ska man ha i åminne att såna här kvällar ändå är riktigt, riktigt bra.

Allsvenskan är trots allt VÅR liga, och det är banne mig inte det sämsta.

Inga kommentarer: