måndag 30 augusti 2010

Premiärhelg

Vad hände i helgen då? Tjaaa... vad hände inte?

Det svenska Primera Division-dragplåstret Zlatan flyttade till Serie A, AIK-IFK blev tillfälligt avbruten på grund av inkastad halstablett (Emser, Fishermans Friend eller - hemska tanke - en Vicks?), Barcelona spelade bort Racing Santander utan problem och Michael Laudrups Real Mallorca gäckade José Mourinhos Real Madrid.

Förutom det var det lugnt.

Varje säsongsstart har sina egna problem, men nu när det var ny liga, nytt studioutseende och en massa andra småsaker så var det rörigare i skallen än vanligt. Vi tror att det gick hyfsat, hur som helst.

Det skumma är att den här maratonjobbhelgen följs av en liten ledighet på åtta-nio dagar på grund av EM-kvalet. Jag flyger till Milano på onsdag, men inte för att jaga Zlatan - jag ska på bröllop.

Sen vet ni alla att måndagsmorgnar kan börja på ett antal olika sätt. Min variant idag innehöll parkeringsböter (475:-), glömt regnställ till dagis till tvååringen (kommer att se stökigt ut vid hämtningen i eftermiddag) samt tvärstopp i trafiken (varför, varför, VARFÖR ska det byggas om hela tiden?). Då är det rätt skönt med en kollega som foto-Jocke, som välkomnar en till kontoret med en systemetkasse full av trattkantareller som han plockat i någon skog över helgen. Metrosexuellt så det förslår.

2 kommentarer:

yeyeye sa...

Du menar en täckmantel för att smyg kunna stalka zlatan?;)

Anonym sa...

Jonas! Vore kul att läsa lite om dina intryck och jämförelser mellan PL och La Liga i stort. Kanske jämföra spanska lag med brittiska så att man får en större förståelse - typ Racing är som Wolves. Skulle också vara intressant att veta mer om läktarkulturen i Spanien och de olika lagen.

Tack!