onsdag 25 augusti 2010

Agent 007

Med rätt att döda alla former av goda relationer. Det verkar vara Mino Raiolas upplägg.

Jag har aldrig träffat honom, så den uppfattning jag har av karln är enbart hämtad från hans uttalanden i media plus de spanska journalister jag pratade med i veckan (de tre-fyra som kunde engelska), men han verkar verkligen inte ha alla smörgåsar i picknickkorgen.

Den aggressiva stil som han använder har förvisso tagit Zlatan till ett antal riktigt stora klubbar, men den har även tagit honom bort från desamma. När det hela tiden blir bråk där man befinner sig kanske det inte alltid är alla andras fel, det kanske är man själv som är problemet.

Så länge klubbarna har blivit större och bättre så kanske det inte är något att bry sig om, men nu när Barcelona verkar bli Milan så är det något att bry sig om. Visst är Milan fortfarande en riktigt stor klubb, men den är inte Barcelona.

En helt annan sak - att Sevilla åkte ur Champions League-kvalet mot portugisiska Braga måste anses vara en av de största skrällarna på riktigt länge. Efter 4-0-torsken mot Barcelona i Supercupreturen kan man slå fast att det inte direkt har varit en optimal start på säsongen för Antonio Alvarez mannar...

12 kommentarer:

Jonas Dahlquist sa...

Jag vet att undersökningen här bredvid enbart erbjuder två möjliga val. Anledningen till det kan ni lista ut själva...

Tiqui-taca sa...

Finner det något egendomligt att ni "promotar" tanken om att det "bara finns två lag i Spanien" genom att bara ha två alternativ.

Jag tycker debatten det senaste året varit otroligt överdriven. Visst, Barcelona och Real Madrid var i en klass för sig själva ifolj - fine. Visst, Real Madrid och Barcelona har vunnit majoriteten av de ligatitlar det spelats om genom tiderna. MEN, vi behöver inte backa bandet mer än något år för att se hur just den spanska fotbollen hade den bredaste och jämnaste toppen.

Om vi bortser från den senaste säsongen så kan man se en distinkt skillnad i poängdifferens i de stora ligornas olika "skikt". Spanien var länge den liga som hade minst skillnad mellan 1-4, 1-6, 1-10 eller 1-20. La Liga har därtill varit den liga som haft flest "bra lag" om man gör en total överblick inräknat framgångar i Champions League och UEFA-cupen under 2000-talet men framförallt sett till spelkvalitet.

En del av dessa synpunkter är högst subejtiva men jag tycker inte det är någon osanning att påstå att bilden som förmedlas kring den spanska ligan är ytterst förenklad och missvisande. Ofta härstammar dem av PL-entusiaster som argument emot den spanska fotbollen och grundas inte sällan på en hög grad okunnighet.

Hoppas verkligen att dessa frågor får fokus i era sändningar och att ni försöker motverka delar av den problematik som jag tagit upp.

Mvh
Ett Spanien-fan

mattias sa...

Något helt annat: Borde inte Malaga vara ditt lag i La Liga? Det har nyss utkommit en bok om laget som marknadsförs på följande vis:

With thousands of British ex-pats and holidaymakers on the Costa del Sol attending every home game, they can now find out the extraordinary story behind the club they have taken to their hearts.

Erik sa...

Hur mycket av det Raiola säger tror du Zlatan inte har godkänt? Jag tror inte han sagt något som zlatan inte har sagt är okej på förhand. Don't shoot the messenger!

Anonym sa...

hade ju annars hoppats på mina gamla favoriter i Racing Santander!

Alex sa...

Noterar nu att resultatet står
RMA 65%
FCB 34%

Märkligt nog har en hel procentenhet försvunnit. Mystik!

Mange sa...

Vad händer med bloggen? Dåligt med uppdateringar!

jfj. sa...

Hur stort tapp är det för canalplus att Zlatan förmodligen lämnar? Känns ju som det finns svenskar som enbart var intresserade av köpa paket för att se Ibra, å andra sidan hade han ju inte ens varit ordinarie om han varit kvar och han stannar ju inom tv4- gruppen.

Anonym sa...

Jaha... Zlatan till AC Milan då verkar det som.

Där varvar stjärnorna ner numera så nu är det väl slut, han blev inte bättre/större än så.

Men han får spela med pensionärsvärvningarna Zambrotta, Seedorf, Inzaghi och Ronaldinho :) Så synd att han inte tar utmaningen i Man City istället, han skulel bli en legend om han sparkade dem till titeln.

Märkligt vad hans ambition att vinna CL försvann fort? Den som var så viktig när han gick till Barca.

t-bear sa...

Oscar:
Jag tror inte att Zlatan delar din uppfattning om Milans kapacitet...

Det behövs kanske ett lite kvickare mittfält, men med en värvning där så är de med i CL-matchen på riktigt!

Dessutom tror jag faktiskt att Milan i år kommer vara närmare serieseger än Man C.

Anonym sa...

Zlatan till Milan är ju självklart. Han lirar alltid för bästa laget. Både han och Raioloa har fingerspitzgefühl.

Med Mourinho i Real - ja då har (lilla one-trick-pony som SvFanTV kallar honom) - Pep inte magasin i geväret att försvara en titel. Trust me.

Barca har inga pengar. En coach som inte vet hur man ändrar spelsystem. Mot Real Madrid med Mourinho... Det blir mos av Barcelona. Till de små vattenkammade fansens förtret.

Zlatan drog i rätt stund. Som vanligt (bortsett från Inters mirakel förra året, men det var "a last gasp" för ett överårigt trött gäng).

Anonym sa...

Vad hände med de tidigare kommentarerna?

Det vore kul om Zlatan och Robinho kan få lite fart under fötterna på "di gamle" och pressa för avancemang långt fram i CL. Men jag tror inte riktigt på det faktiskt.

En ligatitel till i Italien skulle inte jag bli så imponerad av direkt. Men en i England säg inom 3-4 år, det vore något. Det finns en öppning där också, han skulle kunna blivit "the forward" där, eftersom Tevez ryktesvägen sägs vara på väg.

Men vill han "ha roligt", är Milan naturligvis ett strålande val :)