onsdag 11 augusti 2010

OSA

FRÅN "ALEX": Stoke-Blackpool eller Levante-Osasuna?
- Ja, du... jag säger Stoke-Blackpool. Om två-tre år kanske jag svarar annorlunda.

FRÅN "MADRIDISTA": Jag undrar (...) hur du tänker arbeta för att öka intresset och kunskaperna om de spanska lagen och bakom Madrid och Barca?
- Bra fråga som faktiskt är en av våra största utmaningar enligt oss själva. Vi vill ju få våra tittare intresserade av fler lag än Barcelona och Real Madrid, så de lag som ligger närmast bakom kommer absolut att få uppmärksamhet. Nu när jag åker på en åttadagars reportageresa ska vi t.ex. göra grejer på R.Zaragoza, Espanyol, A.Bilbao, R.Sociedad, R.Santander o.s.v. Vi ska ta dem på lika stort allvar som Real och Barca.

FRÅN "SEB": Hur står sig La Liga mot Premier League egentligen?
- Ungefär lika bra, med fragmentarisk fördel för England eftersom jag tror att bottenlagen i Premier League är bättre än bottenlagen i La Liga. En vanlig föreställning är att lagen bakom Barcelona och Real Madrid inte är lika bra som lagen bakom Man Utd och Chelsea, och det är möjligt att det stämmer - däremot är de "övre mittenlagen" i La Liga minst lika bra som de i Premier League, vilket bevisas av att spanska lag vunnit UEFA-cupen/Europa League fyra av de sju senaste åren.

FRÅN "DENNA DENNISON": Kommer bloggen fortsätta handla om engelsk fotboll?
- Nej, inte alls lika mycket. Bloggen handlar ju om det jag jobbar med - och fram till nyss har det varit till 95% Premier League. Nu blir det mer om Spanien, men även Allsvenskan och lite annat. Eventuellt byter den också namn och utseende.

FRÅN PÅHL KARLSSON: Hur kändes det för dig när du fick reda på att ni på Canal+ inte mer fick sända PL?
- Det var givetvis inte kul alls. Stämningen i mötesrummet var väl... sådär. För min egen del kom det dock inte som någon chock, jag hade fått vissa signaler innan som tydde på att det kunde hända. Det kändes däremot jättemärkligt att inte få jobba med det, som jag hela tiden strävat efter att få jobba med, längre. Nu blev vi ju inte av med rättigheten för att vi hade gjort det dåligt och någon annan skulle göras det bättre, vi blev av med den för att de bjöd mer pengar.

FRÅN NILS JONSSON: Hur hade du ställt dig till om du fått en förfrågan från Viasat om att vara med i deras Premier League-satsning i samma roll som du hade på Canal+? Eller du kanske har fått en sådan förfrågan?
- Jag fick inte någon förfrågan, och hade jag fått en så hade jag 1. inte skrivit det på bloggen, och 2. nog stannat kvar på Canal+ ändå. Jag har fått hela min "TV-fostran" här och är tacksam för det, jag tycker att det är hur kul som helst att jobba med Lasse och Jens, och jag har lyckats jobba mig till en ganska så förmånlig position som gör att jag har det väldigt, väldigt bra, helt enkelt. Dessutom är det spännande med ett helt nytt produktionsbolag som gör alla sportsändningar på Canal+ från i somras, där många av mina bästa kompisar jobbar. En av dem är foto-Jocke. Det hade också betydelse.

FRÅN THOMAS OLOFSSON: Hur blir det med studioprogram? Det är ju inte direkt samma tider det spelas matcher på som i England. Kommer ni ha någon fast tid för studioprogram med match/er likt PL-lördag och Supersöndag. Eller flyttar ni studioprogrammens tider med hänsyn till när de attraktivaste matcherna spelas.
- Jag, Lasse och Jens kommer att köra söndagssändningarna, med både Allsvensk och spansk fotboll.

FRÅN "SNUKKE": Har du något favoritlag i Spanien?
- Nej, jag har ju inte det. Däremot ser jag fram emot att få ett favoritlag. Mitt kynne gör att jag nog inte kommer att fastna för varken Real Madrid eller Barcelona. Ju mer jag läser om spansk fotboll, desto mer gillar jag Athletic Bilbao, men jag kan inte påstå att jag "håller" på dem än. Sen är Hercules Alicante ett jäkla fräckt klubbnamn, alltså.

FRÅN BERNT-ÅKE KARLSSON: Jag gissar att du försöker läsa på om de spanska lagen lika mycket som de engelska, där vi vet att du kan mycket men hur mycket har du hunnit läsa på och vad vet du om de spanska lagen?
- Om jag ska göra en sorts procentuell uppskattning av mina La Liga-kunskaper kontra mina Premier League-kunskaper så gissar jag att jag inte kan 10% så mycket om Spanien som jag kan om England. Den siffran ska dock upp till 70-80% (åtminstone nästan) på tre år.

FRÅN FREDRIK SCHERMAN: Den allra intressantaste frågan är ju om det ens är mätbart HUR j-a mycket Lasse ser fram emot att återigen få säga "...nummer sju, Cri-sti-a-nou Rou-nall-dou" igen?!
- Hahahaha, jag tror att han kommer att välja ett ultraspanskt uttal på honom istället. CRISSSSSSTJANÅ RRRRRRRRÅNALLLLDÅ!!

FRÅN THOMAS OLOFSSON: ...och till sist: Vad önskar du dig mest i hela världen just nu?
- Att jag och foto-Jocke får en lyckad resa till Spanien samt ett par nya sneakers.

12 kommentarer:

henke sa...

Haha! Athletic Bilbao, bara för att det är Fjälls och Euro Talks favoriter? =)

Jonas Dahlquist sa...

Nej - TROTS det...

js sa...

Helt otroligt att du svarar så pass ärligt, väldigt roligt att se och höra. Är du säker på att cheferna på tv4/canal+ inte giljotinerar dig offentligt för att du inte höjer la liga högt över PL?;)

Jonas Dahlquist sa...

Äh, man ska inte ljuga för uppenbart - alla här vet ju att jag föredrar engelsk fotboll och alla här vet att det är ganska så stor skillnad på intresset för engelsk kontra spansk fotboll i Sverige.

Man kan dock inte gå omkring och vara bitter över saker som man själv inte kan påverka. Nu har vi satt igång med arbetet inför den spanska säsongen, och det ska bli skitkul! Jag har pluggat som en dåre och tycker att det är riktigt roligt att förkovra sig i något nytt. Det blir en liten nystart för oss alla.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Jonas Dahlquist sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bosse sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Primo sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Bjorn sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Porre sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...