måndag 3 maj 2010

Händelserik weekend

Ibland är en arbetshelg bara en arbetshelg, även i mitt yrke - men den här helgen var något speciellt. Jag är ju en sån som gillar förväntningar och införfunderingar mer än eftersnack, och det som var bra med lördagen och söndagen är att avgörandet fortfarande finns framför oss.

Manchester City - Tottenham på onsdag blir, förmodligen, direkt avgörande för vilka som tar fjärdeplatsen i ligan och därmed den där bisarrt eftertraktade kvalplatsen till Champions League. Detta tack vare starka, men väntade, hemmasegrar för City (mot A.Villa) och Spurs (mot Bolton) i lördags. Jag har svårt att bestämma mig för vilka jag håller mest på - det vore ju på något sätt roligt om Man City klarar av det för att se vilken löjlig satsning de då gör i sommar (en transferbudget på sex MILJARDER kronor pratas det om...) men det vore också roligt med Tottenham av exakt samma anledning, fast tvärtom (Man City-"projektet" och dess miljarder pajade av Harry Redknapp och, typ, Tom Huddlestone...).

En sak som glöms bort är dock att både City och Spurs har en ligamatch på söndag också, så här spelas deras kvarvarande matcher:

ONSDAG, 21.00
Manchester City - Tottenham

SÖNDAG 17.00
West Ham - Manchester City
Burnley - Tottenham

4. Tottenham - 36m (20v, 7o, 9f) 64-37 67 poäng
5. Man City - 36m (18v, 12o, 6f) 72-43 66 poäng

Titelstriden är inte heller avgjord efter gårdagens vinster för Chelsea och Man Utd. Att det är fördel Chelsea är uppenbart, men tittar man på hur det gick i mötena mellan lagen som möts på söndag så är Wigan en på pappret svårare motståndare för Chelsea än vad Stoke är för Man Utd. Wigan slog nämligen Chelsea i september med 3-1 på DW Stadium, medan Stoke förlorade på Britannia med 2-0 efter Man Utd-mål av Berbatov och O'Shea.

SÖNDAG 17.00
Chelsea - Wigan
Manchester Utd - Stoke

1. Chelsea - 37m (26v, 5o, 6f) 95-32 83 poäng
2. Man Utd - 37m (26v, 4o, 7f) 82-28 82 poäng

I botten är det inte ett dugg spännande eftersom allt redan är klart, däremot kan jag ge er förutsättningarna från The Championship, där det nu är färdigspelat.

Både Newcastle och West Bromwich tillbaka upp till Premier League efter att ha åkt ur förra säsongen. Det visste vi.

Kvalsemifinalerna spelas så här:
Lör 8 maj: Blackpool - Nottingham Forest
Sön 9 maj: Leicester City - Cardiff City
Tis 11 maj: Nottingham Forest - Blackpool
Ons 12 maj: Cardiff City - Leicester City

Kvalfinalen går på Wembley den 22:a maj, förmodligen klockan 16.00, som en sorts uppvärmning inför Champions League-finalen klockan 20.45. Det blir en briljant lördag!

Tyvärr kan jag inte blicka fram emot fler Premier League-lördagar med Lasse och Jens, för det blir det inga fler av. Tre år fick vi tillsammans med Premier League, men från och med i höst är det - som ni vet - en omöjlighet. Vi kan mycket väl få fortsätta vårt samarbete i rutan, fast då med spansk fotboll på menyn, eller så blir det något annat. Jag håller er uppdaterade.

Premier League-lördags avslutningsmiddag hölls på klassiska Stockholmskrogen PA&Co, och det var som alltid bra. Trist dock att man var tvungen att avbryta aftonen tidigt i och med den tidiga programstarten på söndagen - då vi alla begav oss till Råsunda för AIK-DIF, men det tar jag i nästa inlägg.

2 kommentarer:

Erik sa...

Vad är det för studio i sista omgången på söndag? Ska inte du vara med då? Det måste du ju!!! Söndagsstudion är trevlig, men det måste vara nåt extra eftersom det är allra sista PL-studion. Annars blir jag besviken.

Anonym sa...

Kommer att sakna era lördagar något extremt!
Kan du inte bara söka jobb på viasat?

/Henrik