måndag 17 maj 2010

Det sista innan VM

Man kan väl säga att VM-uppladdningen har börjat på allvar i och med att FA-cupfinalen är spelad. Visst finns det fortfarande tre saker som ska klaras av innan det är VM "på riktigt", men det är nära nu. De tre grejerna är för övrigt följande:

Football League Championship Play Off Final
Den 22:a maj klockan 16.00 sätter ni er och tittar på vilka som blir den 44:e klubben i Premier League sedan bildandet 1992-93. Cardiff gäller som favoriter, men Blackpool har "skrällt" hela säsongen och har ett par riktiga matchvinnare i gamle Birminghamspelaren DJ Campbell och den i största allmänhet gamle Brett Ormerod. Främste spelaren heter dock Charlie Adam och är mittfältare, han lånades in från skotska St.Mirren under de sista månaderna av den förra säsongen och köptes loss för budgetsumman £500.000 i somras. Sedan dess har han startat 43 av 48 matcher i liga och Play Off, och gjort 16 mål. Säsongens bästa värvning i The Championship utan större diskussion. Hos Cardiff är det före detta Aston Villa-löftet Pete Whittingham som gäller framåt. Michael Chopra och Jay Bothroyd de två övriga. Dessutom finns Steven Gerrards namne och kusin Anthony i laget, plus Stephen McPhail - som en del minns från den tiden då Leeds var ett Premier League-lag att räkna med. Det kan bli en helt fantastisk match.

Champions League-finalen
22:a maj klockan 20.45. Antingen så tar Bayern München under Louis van Gaal en trippel eller så tar Inter under José Mourinho en trippel. Det är bra jobbat av båda, men tänk att förlorarens bestående minne av säsongen kommer att bli att de "bara" tog en dubbel. Från allra första början har jag tänkt att Samuel Eto'o avgör till Inters fördel, och att José Mourinhos självförtroende efter matchen når såna höjder att John Guidetti bara är världstvåa igen.

Malmö FF - Brommapojkarna
Den 24:e maj klockan 19.40 sätter min sista sändning för denna våren igång. Det är enbart av det skälet som jag uppmärksammar den här matchen. Jag ska vara reporter nere på Swedbank Stadion, och efter det är det full fokus på VM. Jag tänkte faktiskt redan nu börja presentera VM-lagen, ett efter ett. Frågan är bara vilka man ska börja med? Bokstavsordning? Världsranking? Gruppvis? Vilket dilemma!

10 kommentarer:

Viktor sa...

Du kanske kan ranka lagen (efter eget tycke) och börja din presentation med det svagaste laget och klättra uppåt?

Martin sa...

Ta det i snyggast-matchställ-ordning... ;)

Johan sa...

Gruppvis låter bäst! Då har man koll på lagen och grupperna..

Filip sa...

Mycket trevligt initiativ! Min röst faller på presentation i gruppordning, känns logiskt och ordnat, plus att man får lagen mer i relation till de lag de ska möta...

Erik sa...

Jag tycker du ska köra helt random. Slumpa ut varje lag sen kanske du avslutar med någon förbestämd favorit, blir helt klart mer intressant om man inte vet vilket lag du presenterar härnäst :)

grymt kul att du kommer presentera varenda ett, blir mycket grym och intressant läsning att se fram emot!

Anonym sa...

Det räcker med att presentera England och Chile!

harissss sa...

Du kan väll ta dom du tror åker direkt ut ur gruppen :)? och sen vilka åker ut nästa omgång, och fortsätter med fyran, trean, tvåan och vinnaren! :D

Fotbollsnörden sa...

Tycker faktiskt att det ska bli lite skoj att se hur Honduras klarar sig. De har faktiskt ett par hyggliga spelare. Palacios, Figueroa, David Suazo...
Presentera lagen gruppvis!
Heja GAIS!

Anonym sa...

Köpte senaste Esquire i Barcelona med några fantastiska VM-anekdoter. Tar med till jobbet.

Jonas Dahlquist sa...

Jag tror att det får bli i ordningen: "De sämre först, de bättre sist (världsmästaren allra sist)".

Anonym (Patrik): Bra! Tack. Skönt att kommunicera här istället för via telefon...