fredag 16 april 2010

Robinson Crusoe

Okej, det är inte en öde ö, foto-Jocke är till mer nytta än Fredag och det finns lite mer att göra här imorrn vid 12.45-snåret än vad den gode Robinson hade under vistelsen på sin ö - men ändå. Vi är strandsatta.

Egentligen skulle vi ha landat hemma på Arlanda, lugnt och tryggt och fint precis som vanligt, torsdag lunch. Nu verkar det bli lördag kväll istället. Jag har precis satt mig för att börja förbereda Manchesterderbyt, som jag får ta och kommentera på plats istället för att stå och hänga i PL-lördagstudion. Grymt roligt eftersom jag har varit på Londonderbyn (många olika varianter), Birminghamderby samt Merseysidederby - men aldrig ett Manchesterderby. Känns helt rätt att vulkanaskans färdriktning gjorde så att det blev så här.

Dock lider jag med min alltid lika sympatiska kollega Stefan Klemetz, som egentligen var den som skulle kommentera matchen. Det skulle vara hans första match på plats i England som kommentator (han har gjort hundratals off tube), men blir det vulkanutbrott så blir det.

Tidningarna här i Manchester är fetare än vanligt idag. Dels får askmolnet hysteriskt mycket uppmärksamhet, dels har det - för första gången(!) - varit en TV-sänd partiledardebatt mellan de engelska premiärministerkandidaterna. Ändå finns det en sak som får fler sidor och spaltmeter.

Manchester City - Manchester Utd.

Det är Tevezsuccé och det är Rooneysuccé, det är titelstrid och det är Champions League-plats, det är Manciniavstängning och Sir Alex-taktikmissar, det är Berbatov- och Santa Cruz-fiaskon, det är Glazerfamilj och Abu Dhabi United Group, det är Denis Irwin vs Shaun Goater på expertsidorna. Det är, förstås, helt bisarrt.

Haussen är så stor att matchen egentligen bara kan bli en besvikelse, men de tidigare mötena den här säsongen har bjudit på ganska så... ska vi säga "hyfsad"... underhållning. Det kommer att bli briljant.

2 kommentarer:

Henrik sa...

Om man ser till möten mellan engeleska klubbar så har dessa möten än så länge varit de hetaste. Ungefär som Chelsea - Liverpool för några år sen. Det har varit högt tempo, många mål, bra fart på läktaren.

Ser man till de tre matcher som spelats har dommaren stått i fokus i två. I 4-3 matchen för övertiden som beroende på hur man räknar är rätt/fel. I 1-2 matchen så ställer sig Mike Dean i centrum genom att ge en billig straff och en felaktig hörna till City. Det bör dock sägas att Man Utd försvaret var undermåligt på denna hörnan.

Om man ska tippa något om matchen så tror jag på en liknande matchbild som 1-2 i liga cupen. Dvs att Man Utd öppnar starkast och City sticker upp då och då med lite chanser. Avgörande kommer att bli om Rooney spelar eller ej och om City återigen kan hitta luckorna i Man Utds backlinje. Mitt tips är precis som i senaste möte på på City of Manchester Stadium. 2-1 till City

Jens sa...

Synd att Klemetz inte kommenterar matchen, tycker han är en av de bättre kommentatorerna i C+ trots att han för det mesta tar mindre betydelsefulla möten. Klart underskattad. En av dom som gör att C+ dominerar över Viasat och övriga på det planet.