torsdag 29 april 2010

Missing in action

Efter Inters taktiska triumf mot Barcelona igår och en snabb genomgång av de engelska tidningarna idag kan man konstatera en sak. Herrejävlar vad de saknar José Mourinho.

Det finns ingen som har varit i närheten av att fylla den gigantiska kavaj han lämnade kvar på ön i september för tre år sen.

Sir Alex är Sir Alex och Wenger är Wenger, men när Mourinho var Chelseamanager kändes det som att det fanns tusen olika intriger istället för de gamla vanliga. Det brann små eldar lite här och var, men Mourinho ställde sig som en tankbil med bensin mittemellan allting och såg till att det jävlarimig brann överallt. Den engelska pressen älskade det.

Jag var på ett gäng presskonferenser med Mourinho på tiden då det begav sig. Han kom in, pressen satt samlad utan att ställa en fråga, och sen satte Mourinho igång med ett litet tiominutersframförande - som en Stand Up-rutin, ungefär. Ibland fick han ett par följdfrågor som han parerade briljant, men oftast var alla nöjda och applåderade, och så gick Mourinho därifrån. Pressen A-P-P-L-Å-D-E-R-A-D-E alltså. Bisarrt.

Ancelotti är givetvis en fantastisk tränare, och han kan ta Chelsea till deras tredje PL-titel, men han är inte i närheten av Mourinhos storhet ändå. Det handlar inte bara om resultat, det handlar om vaga begrepp som "aura" också. Personer som har både och är few and far between, men José är en av dem.

1 kommentar:

Anonym sa...

José är underbar, det visste vi redan :)

Men frågan är, tar han över Man utd efter Sir Alex?

Har du några tankar om detta Jonas, om inte José, vem får vi se?