fredag 9 april 2010

Fulham, en kort hyllning

De senaste två åren har det skickats mängder av positiva kommentarer i rikting mot Roy Hodgson och Fulham, som är en liten humla i både Fotbollsengland, och numera, även i Fotbollseuropa. De kan egentligen inte flyga, men de gör det ändå.

Bobby Zamora satte 1-0 borta mot Wolfsburg innan matchen knappt hade blåsts igång igår, och därmed blev Fulham, som ett av två engelska lag, klara för semifinal i Europa League. Visst, det må vara en turnering för mittengäng och "Lucky Losers", men eftersom de nu har slagit ut lag som Wolfsburg, Juventus och de regerande UEFA-cupmästarna Shaktar Donetsk. Semifinalmotståndaren Hamburg är härmed varnade.

En ung Roy Hodgson och en ung (och nyfönad) Roger Ljung.

Det som gör bedriften än mer imponerande är att Fulham även ligger på en relativt godkänd tolfteplats i ligan. De lär hamna runt tionde plats till slut, och eftersom truppen är så pass tunn, med engelska mått mätt, så är det riktigt starkt att kunna göra så här bra ifrån sig med tanke på att de på söndag spelar sin 55:e match för säsongen.

Roy Hodgson - du har fått hyllningar förut. Här får du en till!

3 kommentarer:

Jason sa...

Imponerande insats i Europa League men en 12:e plats i ligan tycker jag däremot man borde förbättra.

Roy Hodgson har gjort ett strålande jobb, inte minst med tanke på när han först tog över laget, 9 poäng på de tre sista matcherna krävdes (om jag minns rätt) för att hålla sig kvar i Premier League. Den första av dessa matcher vände man underläge 0-2 i halvtid till 3-2 borta mot Man City. Den var tung!

Unknown sa...

Tjena Jonas!

Det råkar inte finnas rss-feed för din blogg? Och länk till den isf?

Anonym sa...

http://fotbollsreportern.blogspot.com/feeds/posts/default