måndag 12 april 2010

Birmingham, en måndag

Efter gårdagens besök på Sunday League-"arenan" Risley Lane utanför Derby så kan man konstatera ett par saker.

1. Mitt gamla Division 7-lag SUS hade slagit både Soldiers&Sailors FC och West Hammam FC med minst 25-0.
2. Gräsmattan på Risley Lane var bättre än på samtliga de Allsvenska arenor som har riktigt gräs.

Vi var där för att filma domaren, som alltså är lite "till åren kommen", som det brukar heta. Reportaget visas i Supersöndag nu till helgen. Mys-pys-gemytligt, kan det kategoriseras som.

Efter detta tog jag och foto-Jocke snabba steg till närmaste pub för att kunna avnjuta lite fotboll. Blackburn-Man Utd var inte någon underhållande 0-0-historia, men det var däremot Tottenham-Portsmouth. Inga mål efter full tid, men det kryllade av målchanser mest hela tiden, och på något sätt så låg ett Portsmouthmål i luften mest hela tiden trots att Tottenham förde spelet. Grymt skojig match, och naturligtvis fantastiskt starkt av Portsmouth att kunna mobilisera styrkorna på det viset mindre än 24 timmar efter att de definitivt blivit klara för nedflyttning.

Birmingham är inte en av mina topp tio-städer i England. Själva centrum är fem-sex shoppingcentra som byggts ihop till en enda gigantisk affärsgalleria, och det enda stället som är lite mysigt är bakom Broad Street, där det är fint nere vid kanalerna. Dock verkar de ha lite humor i stadsplaneringen, eller vad sägs om följande val av gatunamn:

3 kommentarer:

cristian sa...

vilket hotell bor du på?;)

Jonas Dahlquist sa...

Holiday Inn, sunkigt och mitt inne bland de där vägbroarna nära The Bullring och New Street Station.

Hank the tank sa...

Kul att du är i Englands trevligaste stad, absolut inte den vackraste men ack så härliga människor du kommer träffa på om du beger dig ut på någon närliggande pub. Vad tror du om fighten krings 4:e plats. Är den som klippt och skuren för City nu?