måndag 12 april 2010

Bortglömd tävling

Vissa kanske minns att jag anordnade en högst spontan tävling om den där Rule Britannia-tröjan som alla gäster signerade. Frågan gällde hur många gäster som vi hann med i programserien, och svaret var 21. Här har ni dem:

David Fjäll x 2
Erik Niva x 2
Henrik Ystén x 2
Kenny Pavey
Frederic Pavlidis
Simon Bank
Johan Orrenius
Kalle Karlsson
Olof Lundh
Patrick Walker
Johan Mjällby
Mats Olsson
Alexander Axén
Peter Gerhardsson
Richard Henriksson
Daniel Kristiansson
Emelie Öhlander
Marcus Allbäck
Nils-Eric Johansson
Steve Galloway
David Wilson

I mina ögon en helt fantastisk gästlista. Tråkigt nog lär det inte bli några fler Rule Britannia, åtminstone inte de närmaste tre åren, men vi får helt enkelt vårda minnet av det som var ett för jäkla roligt program att göra.

Människan som mailade in svaret "21" heter Jesper Hedlund och han bor i Garphyttan, av alla ställen man kan bo på. Grattis, Jesper - tröjan är skickad i posten.

9 kommentarer:

hedlund sa...

Inget ont som inte för något gott med sig. Nu slipper du ens låtsas bry dig om det lustiga i att ni vandrar runt i varandras program med i stort sett samma gäster, du och Fjäll. Nu kan du fortsätta besöka Euro Talk och snacka av dig om engelsk fotboll samtidigt som du promotar den spanska ligan.

Jonas Dahlquist sa...

Nu råkar det inte finnas så värst många olika gäster att få tag i som man vet levererar, och av de 21 jag nämnde så är det väl bara 6-7 stycken av dem som har varit med i EuroTalk.

De enda jag saknade var Michael Svensson och Roland Nilsson - de hade jag velat ha med, men det gick inte att lösa med resor och annat.

Viktor sa...

Tack för det fina program som ni gjort. Jag sörjer för att vi inte får en till säsong. Hoppas ni kommer igen om tre år!

Blir det någon form av "LaLiga Studio" till hösten eller??

hedlund sa...

Alltså, det var ingen kritik på något sätt, så jag väljer att inte läsa ditt svar särskilt defensivt. En bra gäst (hej typ alla som du haft i programmet) är nämligen alltid bättre än en dålig (hej Steve Galloway). Det var mer en passning till kommentarer du själv lämnat under programmens gång där du haft korta instick om hur ni dykt upp i varandras program. Jag har inte tagit kommentarerna särskilt seriöst, därav "låtsas". För det är en icke-fråga som jag behandlar som en icke-fråga. Med största respekt.

Så förutom David Fjäll x 2 har vi väl Erik Niva x 2, Henrik Ystén x 2, Frederic Pavlidis, Johan Orrenius, Kalle Karlsson, Johan Mjällby och Daniel Kristiansson om jag inte missat någon. Så 6-7 med några x 2 verkar stämma bra.

Unknown sa...

Magnus Hedman måste väl också varit en drömgäst?

Jonas Dahlquist sa...

Peter - ja, men det var i en annan sorts dröm.

Viktor sa...

Mina betyg på gästerna:

5 - Verbalt geni
4 - Mycket kompetent
3 - Duktig men når inte upp i topp
2 - Godkänd
1 - Underkänd


Erik Niva - 5
Johan Orrenius - 5
Patrick Walker - 4
Frederic Pavlidis - 4
Simon Bank - 4
David Fjäll - 4
Alexander Axén - 4
Peter Gerhardsson - 4
Emelie Öhlander - 3
Henrik Ystén - 3
Kalle Karlsson - 3
Olof Lundh - 3
Kenny Pavey - 2
Johan Mjällby - 2
Mats Olsson - 2
Nils-Eric Johansson - 2
Steve Galloway - 2
Richard Henriksson - 2
Daniel Kristiansson - 1
David Wilson - 1
Marcus Allbäck - 1

Snittbetyg: 2,9 alltså ett fullgott snittbetyg!

Det man kan konstatera är att generellt har aktiva spelare/ledare svårt att hävda sig i sådana här sammanhang. Ofta blir det pannakaka. Dock inte sagt att det alltid behöver sluta på det sättet. Undantag finns. Marcus Allbäck är oerhört trist att lyssna på, även om han verkar vara en alldeles förträfflig man. Även Johan Mjällby underpresterar men klarar godkänt tack vare hans genuina passion för brittisk fotboll.
Gäster som överraskade positivt var för mig Axén, Gerhardsson och Walker. Axén var ju riktigt nördig, Gerhardsson en riktig filur och Walker oerhört sympatisk och kunnig.

Bäst var dock utom tvivel oraklet i sammanhanget, Erik Niva. Det han vet om fotboll med omnejd är inte värt att veta. Han uttrycker sig på ett sätt som bara han kan och med en skum dialekt dessutom. Tillsammans med Johan Orrenius var han den ende som nådde upp till toppbetyg. Orrenius är lite av en personlig favorit och han fastnar ofta för små detaljer som jag uppskattar. Trevlig, rolig, seriös, kunnig.

Jesper Hedlund, Garphyttan sa...

Tack for trojan, Jonas. Det har varit ett noje att titta pa programet.

Fran den Hedlund som vann trojan sa...

Den dar hedlund som skriver om alla gaster ar inte den hedlund som vann trojan. han vet inte vad han pratar om.
Tack for ett bra program.