måndag 15 mars 2010

Capellos glada mardröm

När David Beckham igår slet av hälsenan så gav det Fabio Capello ett bekymmer mindre. Jag tror nämligen aldrig att han har velat ha med David Beckham i sin landslagstrupp "på allvar", om man säger så.

Vissa spelare passar nämligen inte för att sitta på bänken. Antingen ska de vara med i startelvan, eller så kan man helt strunta i att ha med dem. David Beckham är en sådan.

Hur Capello än formerar sin startelva i den engelska VM-premiären mot USA den 12:e juni klockan 20.30 så hade ämnet "David Beckham" varit en stor del av diskussionen i England. Ska han spela från start? Ska han hoppa in? Ska han bli kvar på bänken? Som det blev nu, med skadan, så slipper Capello den diskussionen.

David Beckhams stjärna lyser fortfarande starkt, även om han inte är lika framträdande på planen längre. Hade han varit med i en VM-trupp hade han fortfarande fått oproportionerligt mycket uppmärksamhet utifrån. Beckham själv verkar vara rätt så lugn med att sitta på bänken, och föra en mer tillbakadragen tillvaro i landslaget numera - men han är, och förblir, en snackis.

Jag hade unnat David Beckham spel i VM 2010. Jag tror att han hade gjort det efter absolut bästa förmåga, och han hade säkerligen gjort lite nytta för laget när/om han hade fått spela. Ändå så var det ett problem som försvann för Capello igår.

Inga kommentarer: