måndag 1 mars 2010

Jonas VM-mode

När det spelas träningslandskamper på onsdag så är det prick 100 dagar kvar till VM börjar, och många av deltagarländerna har presenterat den klädsel vi kommer att få se dem i under turneringen. Framför allt andraställen är skojiga att kolla in, eftersom förstaställen är som de är, mer eller mindre. Här har ni ett gäng, med ett kort (mycket kort) omdöme från undertecknad:








Det här med att designa fotbollströjor är verkligen ett intressant ämne. Att det kan vara så lätt. Att det kan vara så svårt.

17 kommentarer:

Anonym sa...

USAs var ju grym! Är svag för det här diagonala.
Minns bara Barcas tredjetröja från 04-05.
http://www.classicfootballshirts.co.uk/images/Barcelona-03-Third.jpg

Martin S sa...

USA:s tröja känns inspirerad av skönhetstävlingar - Inte så speciellt snygg. Nya Zeelands tröja håller däremot absolut världsklass. Grymt snygg!

Bellman sa...

Danmarks osar lite väl mycket Allianz Arena.

Finns det något exempel på tröjor från Puma som faktiskt varit lyckade?

Axel J sa...

Puma brukar generellt sett göra snygga tröjor, t. ex Italien hemma, och Elfenbenskusten hemma

Tycker Ghanas bortaställ ändå är helt ok, Sloveniens är mycket värre.

Portugals borta är helt ok (4:e från vänster) , även Hollands borta trots att den är exakt likadan i modellen som Man Utd:s. (4:e från höger)
http://www.unisport.dk/Nyhed/nyhed/5960/Kom_helt_ind_under_syningerne_paa_Nikes_nye_VM_2010_fodboldtroejer.html

Henrik sa...

Nya Zeelands känns ganska så identiskt med deras rugbylag om jag minns rätt. Frågan är ju bara om dom kommer att göra en krigsdans till :)

Henrik sa...

Nya Zeelands är mer eller mindre identisk med deras rugbylags tröja. Vilket i sig inte är en dålig sak, frågan är om dom kopierar dansen också?

Anonym sa...

Ghanas är skitsnygg?

Hossein Nayebagha sa...

Vettefan alltså, USA:s koncept är ju bra, men dels är det lite tjatigt hur en massa lag har börjat sno det där från ett lag som Peru som verkligen har en historia med diagonalen, dels är Nike som vanligt ute och cyklar när det kommer till detaljer. Det finns undantag, men i regel understryker de bara att de inte förstår sig på fotboll.

Det gör däremot Puma. De kanske inte prickar in klockrent varje gång, men formen och detaljerna sitter i.

Slovenien och Danmarks är helt bedrövliga.

Anonym sa...

Sloveniens tröja var ju underbart snygg! Skulle kunna tänka mig att köpa den.
Nya Zeelands var så snygg så man nog måste köpa den...

Viktor sa...

Frankrikes tröjor tycker jag alltid är vackra men det där över magpartiet kan kvitta.

USA:s andratröja, vad är det som är så snyggt med den??

Fredrik Ymer sa...

Ghanas bortatröja var ju riktigt härlig ju! (Kan va de faktum att röd-gul passar en skåning?)
Men seriöst, helt ok! :-)

Anonym sa...

USAs dräkt är en, bortsett från färgsättningen, kopia av manchester citys tredjeställ, vilket jonas hyllade som det snyggaste i premier league. därför inte så oväntat att det knep topplaceringen här:)

/johan

Johan Dykhoff sa...

Är också oerhört svag för USA:s andratröja, men den hade tjänat på att ha ett lite tunnare diagonalt streck. Det blir aningen för dominerande nu.

Anonym sa...

Sett till Sveriges tröja nu mot Wales så var det kanske tur att man missade VM med denna hemska skapelse. Puma gjorde ju några snygga i slutet av 90-talet och i början på 00-talet. Men på de sista åren har dom verkligen dalat.

csfc.se sa...

Notera att Nike har fler skitfula tröjor än någon annan tröjtillverkare. Vilket verkligen är sant. Är tröjan vämjelig för att använda Jonas ord då är oddsen enorma att Nike tillverkat den.

Se bara Arsenals nya tröjor, några av Barcas, ManUs nya är inte heller något vidare även om de andratröjan som presenterades för i år aldrig någonsin kom till användning. Vilket jag förstår för det var nog den fulaste tröja jag någonsin sett på ett storlag. Något otroligt ful var den, men den används ju inte heller så tydligen tjänade opinionen en funktion där.

Nike är värst. Glöm inte heller när de försökte få svenska handbollslaget att spela i någon slags smutsgul orange tröja som de hävdade var gul!

JockeAxberg sa...

Danmarks ser ju faktiskt ut som en sån fotbollströja man köpte på olika marknader när man var liten för en 50 lapp eller nåt sånt. Ser på nåt sätt väldigt oäkta ut.

Anonym sa...

Tycker också du är snett ute när du dömer ut Slovenien Jonas :) Den är helt ok!