måndag 1 mars 2010

Härskandet snart över

På fredag har det "rulats" klart på obestämd tid, då sänds nämligen det tionde och sista Rule Britannia. Vi får se om det dyker upp fler program längre fram, jag vet att det förs förhandlingar om det.

I fredags var Daniel Kristiansson från TV4 och landslagsmedarbetaren Marcus Allbäck på plats i studion, och de trodde båda två att Aston Villa skulle kunna vinna Ligacupfinalen. Jag sa emot dem, och fick givetvis rätt... Numera måste man ju räkna med att Wayne Rooney gör minst ett nickmål per match.

På de nio senaste matcherna i liga och cup har Rooney gjort åtta nickmål! Att killen sen dessutom har gjort fyra mål med fötterna under samma period gör inte saken sämre, direkt. På Wayne Rooneys 342 tidigare A-lagsframträdanden med Everton och Man Utd så hade han bara lyckats sätta fyra nickmål. Märkligt, det där.

Det var en händelserik Premier League-helg, kryddat då med Ligacupfinal och det faktum att Lasse Lagerbäck och Roland Andersson tar över Nigerias landslag. Här kommer Premier League-bitarna från lördagen och söndagen i komprimerad form:

* Aaron Ramsey kommer inte att kunna gå på ett tag och inte spela fotboll på ett år. Jag har själv brutit benet (två gånger), så jag vet hur det känns (det gör ont). Tacklingen från Ryan Shawcross var ful, men inte lika ful och vårdslös som den Martin Taylor delade ut mot Eduardo för två säsonger sen. Rött kort, givetvis. Avstängning, givetvis. Paradoxalt nog fick Shawcross ett par timmar senare veta att han är uttagen i Capellos landslag som ska möta Egypten på onsdag. Fotbollsvärlden är bra konstig ibland.

* Arsenal fick förresten sin blott tredje straff i ligaspelet den här säsongen i matchen mot Stoke, och en av de två tidigare fick de just mot Stoke - och då vann Sörensen den kampen mot Fabregas. Det var grymt nära att det blev en repris på det, men bollen slank precis förbi dansken. Riktigt starkt av Arsenal att vinna med 3-1, och lite lustigt att de är med i titelstriden igen.

* Chelsea - Man City var en helt fantastisk anrättning, med utebliven handskakning mellan Bridge och Terry och en bitsk Craig Bellamy efter matchen som fina kryddor. Dessutom två straffar, två utvisningar, ett oerhört oväntat resultat och ett jäkla liv på läktarna. Stor underhållning!

* Tottenham - Everton var nästan lika bra den också. Jag fick nöjet att kommentera en match med två ansikten, den första halvleken var Tottenhams och den andra var Evertons, och Landon Donovan sov knappast gott efter hans monstermiss vid ställningen 2-1. När man - som niondeplacerade Everton - kan ha en bänk med Bilyaletdinov, Donovan, Gosling, Yobo, Jagielka och Vaughan och dessutom helt sakna Louis Saha, Tim Cahill och Marouane Fellaini, då vet man att Premier League är en liga med hyfsad kvalitet.

* Fernando Torres tillbaka från start, och givetvis gjorde både han och Gerrard mål då. 2-1 mot Blackburn och en liten tillrättavisning från bloggen i Martin Olssons riktning. Han har hyllats mycket här, men på 2-1-målet agerade han snurrigt. Nåväl, det är lättare att göra en offensiv ytterback duktig i defensiven än tvärtom, så Olsson har framtiden för sig.

* Sunderland och Fulham spelade 0-0, David Elm hoppade in, och sen fanns det inte mycket mer att skriva om den matchen.

* Birmingham vann hemma mot Wigan, mål på straff av James McFadden, och Birmingham kommer att hamna i mitten av tabellen när vi summerar 2009-10. Det är riktigt bra gjort. Wigan är däremot ett sjunkande skepp, där Roberto Martinez löften om kreativt och vägvinnande passningsspel inte riktigt infrias, om man säger så.

* Burnley förlorade hemma mot Portsmouth efter det att Clarke Carlisle dragit på sig TVÅ straffar, och Portsmouth drog nytta av en av dem. Bedrövligt av Brian Laws mannar, eftersom de här tre poängen mycket väl kan vara sådana som de hade behövt när säsongen är över.

* Johan Elmander mållös igen, trots att han hade chanser mot Wolverhampton. Nu tror jag tyvärr att han inte får starta igen på ett tag. Det kommer burop från läktarna när han misslyckas med passningar, och sanningen att säga så ger Ivan Klasnic Bolton dem det de behöver i större utsträckning än vad Elmander gör, nämligen mål. Elmander är rätt spelare i fel klubb, och det kommer nog aldrig att funka för honom på Reebok. Tråkigt, eftersom jag verkligen gillar Elmander, men levererar man inte så levererar man inte.

Förutom detta vann jag i Premier League-utmaningen med 4-2, och frågorna var extremt mycket svårare än förra veckan. Synd om den tävlande Eric Nyborg eftersom han inte kunde komma upp i samma siffror som tidigare tävlande. Jag skällde rejält på de ansvariga efteråt, vi får se vad det får för effekt till nästa vecka... förmodligen får väl jag skitsvåra frågor och min mottävlare jättelätta.

15 kommentarer:

Joel sa...

Allt för att jävlas lite såhär på morgonen. I Chelsea - Man City matchen fick vi skåda två utvisningar i och med att Beletti fick sitt andra gula kort i den 75:e minuten.

Annars som du säger, det var en rejäl underhållning.

Unknown sa...

Det blev faktiskt två utvisningar på för Chelsea. Ballacks vansinnessatsning resulterade i hans andra gula.

Jonas Dahlquist sa...

Shit pommes frites, den på Ballack glömde jag bort! Har korrat texten nu. Tack.

Per B sa...

"..skällde rejält.." har svårt att föreställa mig dig arg. Kan dock tänka mig att du sa till dem på skarpen!

Seb sa...

Johan Elmander ser lika farlig ut som Lilleskutt i en skräckfilm...

Och ska vi vara ärliga så har han väl inte presterat i landslaget heller?

Ben Dover sa...

Missade Premier League utmaningen, du har inte lust att lägga upp frågorna?
Hoppas det blir fortsättning på Rule Britannia, mycket bra program!

Grimandi sa...

Jag avgår om det inte blir fler Rule Britannia.
Kan hända att jag rasar lite också.

Anonym sa...

Kan ni inte lägga upp videon från alla premier league-utmaningar. Precis som ni gör med Rule Brittania

Valdemar sa...

Det tjatas mycket om att Arsenal får få straffar med sig, men detsamma gäller uppenbarligen för Liverpool som endast fått två straffar med sig under hela pågående säsong. Fabregas hands för några veckor sedan var bara ett i en lång rad av straffsituationer som inte dömdes till Liverpools fördel den här säsongen. Därtill kan man även lägga ett antal uteblivna röda kort för motståndarna (både N'Zonzi och Chimbonda borde visats ut igår), för att inte tala om en viss badbollsincident i höstas samt alla skador. Nej, det är verkligen inte mycket som går med Liverpool den här säsongen. Tack gode Rafa för att du värvade Pepe Reina.

Anonym sa...

Hade varit underbart om ni kunde lägga upp premier league-utmaningen på webben så vi som missade den kan se!

Joel sa...

Hade också gärna sett PL-utmaningen då jag missade den, åtminstonde läsa frågorna. Sen håller jag med föregående kommentarer om att jag verkligen vill se mer Rule Brittania. Bästa fotbollsmagasinet ever!

Kalle Kjellgren sa...

Instämmer med övriga. Missade också PL-utmaningen i lördags. Satt och såg fram emot runt kl 18 när jag fick höra den redan varit.

Hoppas det går att lägga upp!

gooner sa...

Valdemar för h-e. Det kan aldrig bli straff utanför straffområdet.

Anonym sa...

Jag tyckte det var tyst som i kyrkan på bridgen i mötet mot Man City. Kändes som en turistfälla

Anonym sa...

Vad hände med Paul Merson anekdoten som Allbäck skulle berätta med som TV4-snubben pladdrade bort?