onsdag 17 mars 2010

Ännu en märklig dag...

...i en sportjournalists liv pågår. Det började med ett evenemang på Café Opera här i Stockholm, där VM-bucklan visades upp av Svenska Fotbollförbundet och Coca Cola. Eventuellt kan det ha varit det sämst arrangerade "event" jag någonsin har varit på. De plockade upp kvintetten Kennet Andersson, Björn Nordqvist, Niclas Alexandersson, Kurre Hamrin och Ralf Edström på scenen, men konferenciern hade inga frågor till dem - de fick bara stå där under en enormt pinsam tystnad, och när killen med mikrofonen upptäckte den pinsamma tystnaden hasplade han ur sig: "Ni kanske kan säga vilka ni är?", och skickade runt mikrofonen. De fem sa vad de hette och sen kom den pinsamma tystnaden igen... Jag och foto-Jocke stod längst bak och skrattade rätt gott.

Nåväl, coolt att se VM-bucklan på nära håll och kul att träffa min gamle kompis Kennet igen. Han var med på två Italienresor med mig och foto-Jocke för 4-5 år sen. Vi försökte göra Kennet till reporter, men jag har aldrig sett någon ta om så många "ståuppor" och "gåor" som Kennet. I Bologna stod vi på ett torg i tre timmar och filmade hans försök. När han till slut satte sin "gåa" så firade vi rejält.

Kul också att träffa Alexandersson, som berättade att han var på Wayne Rooneys 18-årsfest. Någon skvallerblaska hade "köpt" festen, så alla - inklusive spelarna - fick lämna in sina mobiltelefoner/kameror innan de gick in. Det blev rätt stökigt mot slutet av festen, tydligen - och när jag frågade "Alex" om han syftade på några spelare så svarade han "Nej, Rooneys släkt"...

Nu ska jag iväg och spela media-SM i tennis. Motståndarna heter bl.a Tom Alandh, Ernst Billgren, Bingo Rimér, Fredrik Wikingsson, Rikard Sjöberg och Anders Timell... Med tanke på att jag har spelat tennis hela fyra gånger sen jag var 15 räknar jag mig själv som favorit.

3 kommentarer:

Haf3z sa...

Hej Jonas. Jag vet inte om detta har tagits upp på bloggen tidigare, men jag tycker att Marcus Birro och Thiago Motta liknar varandra ganska mycket till utseendet. Samma mamma? :)

Simon Johansson sa...

Tja, jag visste inte riktigt vart jag skulle skriva detta, fick inte tag i någon mailadress till dig :p , men iaf, jag tycker att problemet med domarstandarden, inte bara i PL blir allt värre och värre. Visst har domarna gjort misstag men på senare tid tycker jag det är bedrövligt. Mål som inte ska vara mål, mål som ska vara mål blir bortdömda,offsides som inte är offsides o.s.v. jag kan fortsätta hela kvällen. Aja, hade hoppats att du kanske kunde dra ett inlägg eller säga något om det på Rule Britannia, fast iof kanske du inte tkr som jag ;d

Philip H sa...

hehe.. haf3z. det tänkte jag med på under gårdagens match