måndag 1 februari 2010

Impressive, indeed

Kan man vara mycket annat än imponerad av Manchester Utd:s överkörning av Arsenal igår? Rooney är en av världens bästa spelare just nu, om inte den allra bästa, och när dessutom Nani fick för sig att han var Cristiano Ronaldo på riktigt så var det inget snack om att den här segern var ytterst välförtjänt. Själv trodde jag på Arsenal innan matchen, och efter att ha tvingats sjunga "Simply the Best" framför Old Trafford efter förra säsongen så borde jag ha lärt mig att aldrig underskatta Sir Alex, men det var verkligen oväntat stor skillnad mellan lagen.

Övriga notiser från lördagen och söndagen får ni här:

* Gamle Helsingborgsmittfältaren McDonald Mariga är klar för Manchester City från Parma, och vips så är både ettan och tvåan i Serie A-statistiken för "Flest antal tacklingar per 90 minuter" försvunna. Ettan hette Patrick Vieira (5,78 per match) och tvåan alltså McDonald Mariga (5,20 per match), och båda återfinns numera i Roberto Mancinis Manchester City.

* Wayne Rooneys delikata 2-0-mål mot Arsenal var hans 100:e i ligan. Hans första ligamål kom också mot Arsenal, för övrigt. Rooney är hur som helst den tredje yngste någonsin att nå 100 PL-mål, han var 24 år och 99 dagar gammal igår. Robbie Fowler var bara 23 år och 282 dagar när han gjorde sitt 100:e, och snabbast av alla är Michael Owen som klarat av 100 PL-pytsar när han var 23 år och 133 dagar. Lustigt att alla tre är från staden Liverpool.

* Rooney är uppe i 20 ligamål denna säsongen. Förra säsongen vann Nicolas Anelka skytteligan på 19 mål.

* Hull-Wolverhampton innehöll en mycket tveksam straff, och minsann var det inte elvametersfetischisten Mike Dean som blåste i pipan!? Jodå, på sina 16 PL-matcher den här säsongen har han dömt 11 straffar. Minns gärna också hur han tvingade Frank Lampard att skjuta samma straff tre gånger mot West Ham i julas.

* Förutom straffen innehöll Hull-Wolverhampton även ett av de snyggaste självmålen någonsin i Premier League. Anthony Gardner vinner "Veckans julgransfot" med hästlängder.

* Har ni hört den här startelvan förut: Hart - Carr, Dann, Johnson, Ridgewell - Larsson, Bowyer, Ferguson, McFadden - Jerome, Benitez? Det borde ni ha gjort, det var nämligen den elfte matchen i rad som Birmingham ställde upp med den när de fick 1-1 mot Tottenham i lördags.

* Everton är riktigt bra just nu. På sina 15 första matcher den här säsongen tog de 16 poäng. Sedan dess har de tagit ytterligare 16 poäng, men nu har de bara behövt åtta matcher på sig att göra det.

* Chelsea vann med lite problem borta mot Burnley, och givetvis var det den vänsterprasslande träningsanläggningsguiden John Terry som avgjorde. Allt snack om att han ska petas från kaptensroll och landslag tycker jag är fånigt, för det som händer på planen går före det som händer privat. Däremot får vi hoppas att Wayne Bridge inte ställer något "han eller jag"-ultimatum till Capello, för då får Bridge titta på VM på TV.

16 kommentarer:

Valdemar sa...

Michael Owen är väl från Chester?

Anders sa...

Enligt Sky sports blir det ingen övergång för Mariga efetrsom han inte får något arbetstillstånd i England. Den jobbigaste söndagen på mkt länge och min avsky för ManU växte ännu lite till. Det är trist att de ska vara så bra och att arsenal ska falla igenom så mot både Utd och Chelsea.

Oskar sa...

Mja, Mariga verkar ju bli kvar i Parma.. Kan inte du som PL-guru förklara hur det här med arbetstillstånd fungerar? Det känns lite godtyckligt många gånger, kan jag tycka(!).

Anonym sa...

Blev ingen Mariga i City. Fick inget arbetstillstånd...

babar_anka sa...

Gårdagens toppmöte var väldigt underhållande.. och mist lika imponerande av Utd. Vill sig inte för pojkarna i arsenal. För övrigt så tror jag affären med Mariga blev avblåst pga att spelaren inte fick arbetstillstånd i England.

babar_anka sa...

Mariga istället klar för Inter.. Synd att det inte verkar bli nån övergång för Ledesma bara. Skumt det där med arbetstillstånd ju.

babar_anka sa...

Mariga istället klar för Inter.. Synd att det inte verkar bli nån övergång för Ledesma bara. Skumt det där med arbetstillstånd ju.

Linhem sa...

"Gamle Helsingborgsmittfältaren McDonald Mariga är klar för Manchester City från Parma"

Nope, Han har spelat tillräckligt med landskamper för sitt landslag men då Kenya är för dåligt rankade så får han inte arbetstillstånd så han lämnar Parma för Mancini's gamla klubb Inter istället...

Linhem sa...

...Sedan så är **** inte ifrån Liverpool utan Chester där även Danny Murphy är ifrån.

men de växer upp tidigt i Liverpool-lagen(Everton,Liverpool & Liverpool)

Fredrik sa...

Mariga går till Inter istället enligt Sky Sports: http://www.skysports.com/story/0,19528,12875_5910637,00.html.

Jhisco sa...

Mariga e klar för Inter istället. Köper för köpandets skull känns det som, precis som Milan gjorde under sin storhetstid på 90 talet.

camill sandgrim sa...

Tja Jonas, jag gillar din stil i eurotalk och det är givande att höra dig tala angående fotboll. Men, det finns väl alltid ett men... jo de är väl snarare så här att jag har gått och stört mig på dig en längre tid nu, det är så att jag ogillat ditt sätt att bemöta lucas leiva i liverpool. Och jag har så länge väntat på den dagen då jag kan ge dig fakta och kanske lite kondolenser till dem som aldrig förstått ditt förakt för lucas. du kanske kan framföra de i något eurotalk vem vet. bläddra ner till A Word of Praise i denna artikel om du ej vill läsa hela. http://www.liverpoolfc.tv/news/features/tomkins-success-starts-at-back

Anonym sa...

Inter roffade åt sig Mariga tillslut .

Anonym sa...

Inter roffade åt sig Mariga tillslut

Viktor sa...

Mariga till Inter! Då fick Italien behålla en tuffing i alla fall.

Arsenal kan man väl inte annat än tycka om. De har stått för en fantastisk säsong, det är enkelt att förglömma men många trodde faktiskt att Arsenal skulle hamna utanför toppkvartetten. Det lär man inte göra. Men trots deras fina säsong saknas det något för att man på allvar ska kunna konkurrera med Chelsea och United om titeln. Jag tycker man saknar en riktigt tung innermittfältare samt en riktigt tung, stark anfallare. Även målvaktsbiten ser aningen svag ut. Mina drömvärvningar för Arsenal är följande: Mark Schwarzer, Marcos Senna samt Edin Dzeko (alternativt Kenwyne Jones). Får man in dessa, i det redan starka laget, lär man kunna matcha ordentligt, tror jag.

Dock känns väl sådana här värvningar ganska avlägset med tanke på den sunda filosofi Wenger står för. Men någon av dessa bör man värva!

Anonym sa...

Hur vore det om ni läste tidigare kommentarer innan ni skriver än ny? Är ju typ åtta inlägg här som alla påpekar att Mariga inte fick arbetstillstånd.