lördag 9 januari 2010

Smaken är som baken

Ni som såg gårdagens avsnitt av Rule Britannia noterade att jag bad tittarna att skicka in sin absoluta favorittröja genom tiderna från den engelska ligan. Ni måste vara lite objektiva, för det håller inte att säga att "...jag håller på Coventry och deras tröja är alltid snyggast!". Här handlar det om estetik, och det är viktigt inom fotbollen, enligt mig. Jag tror faktiskt att man blir bättre om man spelar i ett snyggt matchställ med ett snyggt klubbmärke på bröstet.

Just nu leder Manchester Citys tredjeställ för denna säsongen omröstningen. Ganska så oväntat, men jag är böjd att hålla med - för det är riktigt snyggt!

Till och med Robinho blir glad av att bära den här tröjan.

Ingen har ännu röstat på Man Citys tredjeställ från förra säsongen, och jag förväntar mig inte att någon gör det heller. Skönt att de förbättrat sig, i alla fall - hur fan tänkte de här?

Richard Dunne lämnade klubben efter att ha tvingat honom att se ut så här. Det var den enda anledningen till att han stack! Jag lovar!

Vad man tycker är snyggt respektive fult är - givetvis - högst personligt. Tittar man på Stephen Irelands förra bil så förstår man att det verkligen är på det sättet.

Jag tror att det var Dolly Parton som sa: "Det kostar väldigt mycket pengar att se så här billig ut", ett uttryck som säkert stämmer in på Stephen Irelands gamla Barbie-Range Rover. Vem köpte den förresten sen av honom? Peter André?

Så kom igen nu, vilken är den snyggaste hemmatröjan respektive bortatröjan genom tiderna? Skriv i kommentatorsfältet eller maila mig på jonas.dahlquist@canalplus.se så tar vi upp det i nästa Rule Britannia! Då är för övrigt Mats Olsson och Peter Gerhardsson gäster.

33 kommentarer:

Hjalmar H sa...

Jag har alltid tyckt att Arsenal har haft snygga ställ,och i år tyckar jag att de blivit ännu snyggare med det vita ränderna istället för de vita armarna, även om de var snygga också. Förra säsongens bortaställ var dock förfärligt. Aston Villa också, men gillar det vita mer än det ljusblå.


Annars blackburn som du sa i ngt Rule Britannia är också snygga.

Tirofijo sa...

Finns ett svenskt svar på Michael Oliver. Andreas Ekberg. Han började döma superettan när han var 22 och i höstas dömde han sin första allsvenska match. Ösk-Trelleborg.

Bellman sa...

Snyggaste hemma: Tufft race, men årets QPR-tröja ligger bra till. Så även Crystal Palace från 96/97, om jag inte minns helt fel på årtalet. Matt Jansen och en viss Brolin bar upp plagget på ett ypperligt sätt.
Rösten faller på QPR.

Snyggast borta: Tuff, hårt och lite småful fight mellan fjolårets Valenicamundering och årets Liverpooldress.
Valencia går segrande ur fighten, men likt de flesta boxningsfighter som avgörs på poäng så är inte domarna eniga.

Vad det gäller kategorin smaklösa bilar så bör El Hadji Diouf ligga väldigt bra till med denna pjäs, som ingen normal människa skulle vilja glida runt i. http://www.youtube.com/watch?v=9p1YB4L-eF8

Martin

Anton Gunnarsson sa...

Nu är jag visserligen Arsenal- fan, men jag tycker att Liverpools klassiska hemmadräkter från 86-87 är läckra som fan. Stilrent, och reklamen "Crown Paints" smälter in på ett utmärkt sätt.

Om jag ska ta ut en personlig favorit nuvarande säsong så får det bli Blackburns hemmaställ, även det mycket fint. Förändringen jämfört med förra årets ställ, att trycka in lite mer rött, höjde stället avsevärt i mina ögon. Även Blackburn använder sig av sponsorn "Crown Paints" på sina tröjor, kanske har det något med det att göra...

Alexander Nilsson sa...

Jag är Liverpoolsupporter, och denna säsongens upplaga av Liverpoolkit är jag riktigt förtjust i, både första, andra och tredjekitet. Men det finns flera andra ställ som jag också är väldigt göad för.

Jag gillar City's tredjeställ, men min personliga är nof Fulham's Tredjeställ.

Länk: http://shop.fulhamfc.com/retproddetail.aspx?d=8&id=422

Unknown sa...

Jag lägger min röst på QPR. Har alltid varit lite svag för den sedan jag dem hemma på Loftus Road för 15 år sedan

Anonym sa...

Arsenals hemmaställ denna säsong!!

Anonym sa...

alltså jag vet inte varför man jag tycker att sunderlands hemmaställ är ruskigt stilrena.

Michael sa...

Jag tycker att just för tillfället är chelseas bortaställ tillsammans med blackburns hemmaställ de två snyggaste ställen, men måste tillägga att jag är svag för arsenals hemma ställ när de hade O2 på tröjan.

alex sa...

tycker uniteds hemmaställ för två år sen var otroligt stilrent med de vita detaljerna. Kanske inte det snyggaste stället någonsin, men det jag kommer på nu...

Coffe sa...

jag tycker utan tvekan att Evertons är fulast i hela premier league. Snyggaste är Aston villas. Men en fråga ?? är det aston villa som härmar West ham elr tväremot ??

Jorb92 sa...

HAHA Jonas du sat ju att Sheffield Utd var en säker etta!

Annars tycker jag att Liverpools borta ställ är snyggt med guld och mörkblått/svart

Jorb92 sa...

tjena jonas jag glömde säga att det var årets bortatröja som jag tycker är snygg alltså liverpools.

mvh Joel

Jimmy sa...

Jag skulle vilja att det var Pling i rutan på eltserie hockey när man kollar på PL på lördagar! tack på förhand

Jonas Dahlquist sa...

Nittioelva hockeypling plus de 13 engelska matcherna känns lite overkill, tycker jag.

Fotboll = fotbollspling, det är min åsikt.

Paul sa...

Om den bilden på S. Ireland är äkta fy fan, trodde killen va cool och lite mer brit. Men haha rosa? Kalas

Mr Crystal Palace sa...

Jag måste som Arsenal fan säga precis som många andra att de har väldigt vackra tröjor med de klassiska vita & röda färgerna.

Dock vill jag slå ett stort slag för Crystal Palace tröjor med deras klassiska logga.

Jonas: I det senaste programmet av Rule Brittania så pratade ni om vilka lag ni ville byta ut i Premiership men till min förvåning så var det ingen som ville ha tillbaka Palace. Skumt???!!

Stefan sa...

Pling på den matchen med engelsk kommentator på lördagar kl.16 ska väl inte vara så svårt att lägga in isåfall.

Hjalmar H sa...

Bendtner's förra bil ser ju heller inte så jättesnygg ut. Inte att han har dålig smak, men vet inte om han är speciellt bra på att köra

http://i.telegraph.co.uk/telegraph/multimedia/archive/01491/bendtner_1491168c.jpg

Anonym sa...

hallå. kollade på rule britannia igår och tror att jag hörde helt galet när the guardian reportern sa att bolton skulle betala £43m för Coyle. Han måste väl ha menat £4.3m? Underbart avsnitt.

cerpin taxt sa...

Fulhams bortaställ från förra säsongen var ruggigt snyggt;

http://www.fanfootball.co.uk/images/fulham-away-kit-08091.jpg

Fulham har hållt bra klass överlag de senaste säsongerna. Annars gillar jag Liverpools vita bortatröjor den här säsongen och Citys vit-röd-svarta. Mycket har nog att göra med att reklamtrycket har flyttats och minskats ner plus att det är en snygg färgkombination.

Borizz sa...

Tycker Tottenham har lyckats väldigt bra med sitt hemmaställ iår. Det gula passar in perfekt, sen får jag hålla med om att Citys tredjetröja är väldigt fräsch med.

Fredrik sa...

Ifjol såg vi två riktigt snygga ställ i The Premiership, Fulhams stilrena hemmaställ och Aston Villas svart-turkosa bortaställ, fem målgivande passningar på dem.

Anonym sa...

Wolves hemmaställ gillar jag bäst i år.

Anonym sa...

Arsenals blåa bortaställ den här säsongen är grymt snyggt!

Magnusson sa...

Villas bortaställ i fjol var väl helt fantastiskt snyggt eller? Ljusblå kropp med svarta armar, svarta byxor och svarta strumpor. Det snyggaste ställ jag sett på länge iaf. Tack för en bra blogg!

Foppa sa...

Blackburns hemmaställ är alltid lika snygga! En röst på dem!

Axel J sa...

Eftersom jag inte levt så länge så kan jag max gå tillbaka tio år för att hitta de snyggast tröjorna, men av de jag vet tycker jag

Hemma: Arsenal, 06/07, riktigt snyggt och stilrent med små detaljer i guld och vita ärmar, sen passar reklamen in på ett bra sätt:
http://www.prosport.ca/popup_image.php?pID=1312


Borta: Man City, 09/10, vinner allt på snedranden som påminner om Perus landslag och River Plate, även här så passar reklamen in på ett snyggt sätt.

Tony sa...

Riktigt tufft mellan Newcastles TREDJE ställ och Evertons ANDRA.. Båda är riktigt läckra

Anonym sa...

När kommer senaste avsnittet upp på webben? Man vill ju se det igen och igen! Kanonprogram Jonas!!!!

Anonym sa...

När kommer fredagens Rule Britannia upp på webben? Kan ni inte lägga ut det lite fortare efter sändningen? :)

Anonym sa...

Tottenham Hotspur med Holsten! http://www.toffs.com/content/ebiz/toffs/invt/1573/1573m.jpg

Anonym sa...

Manchester Citys hemmaställ den här säsongen!