måndag 11 januari 2010

Dagens klubb - återfödelsen

I exakt fem månader och 21 dagar har "Dagens klubb" legat i frysboxen på den här bloggen, men man måste lufta de olika etiketterna mellan varven, så här kommer allt det ni inte visste att ni behövde veta om Stockport County FC, just nu klart sist i League One.

* Stockport har ett helblått matchställ numera, men de har provat flera olika färger under åren. Hösten 1978 blev de t.ex. så inspirerade av Argentinas framgångar i VM att de kopierade den argentinska landslagsdressen rakt av, men när Falklandskriget bröt ut 1982 så ville de inte förknippas med det längre - så de bytte.
* Hemmaarenan heter Edgely Park och den tar i runda slängar 10.000 åskådare. Edgely Park är faktiskt den ligaarena som ligger närmast floden Mersey, förresten. Goodison Park och Anfield ligger en bit längre ifrån.
* George Best lirade i Stockport efter att han avslutat sin karriär i Manchester Utd, men det är inget unikt med det. George Best tillhörde nämligen SJUTTON olika klubbar under sin karriär, och kollar man in statistiken gjorde han sällan mer än ett par matcher per klubb innan det blev något knas. Best gjorde bara tre ligamatcher för Stockport, men hann med två mål på de matcherna.
* En av spelarna i dagens lag är en ung irländsk försvarare som heter John Disney, lite Kalle Anka-varning på det.
* Gamle tennislegenden Fred Perry kommer från Stockport. Man kan alltså säga att casualmodet har en av sina baser i Stockport.

Utan Stockport - ingen Fred Perry-doja.

3 kommentarer:

Peter Lundström, Piteå sa...

Ser fram emot att läsa om Braintree fc i nästa dagens klubb. Kanske det roligaste klubbnamnet tillsammans med AlbinoLeffe i Italien :)

Rikard Olsson sa...

Tyvärr är det ju så att Stockport befinner sig i den djupaste krisen i klubbens långa historia - och det har inget att göra med placeringen i tabellen. Man har sedan slutet av förra säsongen befunnit sig i "administration" och ännu har ingen ny köpare hittats. Under sommaren var den gamle manchester City spelaren (!!) Jim Melrose nära att tillsammans med ett antal externa finansiärer nära att köpa klubben - men lyckades inte komma överens med ägaren av Edgeley Park. Klubbens anrika arena ägs nämligen av ägaren till rugbylaget Sale Sharks (Brian Kennedy). Samtliga medlemmar i den svenska delan av supporterklubben (det vill säga jag själv och min ex flickvän - som fortfarande får sitt medlemskap betalt av mig) håller tummarna för att the Hatters skall överleva.

..kuriosa är ju att Ola Tidman (Malmö FF m.fl) samt Fredrik Bryngelsson (Häcken, Norrby m.fl)´spelat för Stockport. Tidman var mycket uppskattat under sin tid och är tillsammans med den nuvarnde målvakten Owain Fon Williams helt klart den bästa målvakt Stockport haft se senaste tio åren. Bryngelsson har ju en egen liten historia med en avstängning och en fejkad inlaga - men det kanske kan tas en annan gång!

Up the Hatters!

Niklas sa...

Fejkad inlaga? Mycket intressant. Berätta mer. Nu!