onsdag 6 januari 2010

Sleepy season

Hittills har det öppna transferfönstret inte bjudit på några större sensationer. Att Everton lånar Landon Donovan är säkert bra, men liksom inte mycket att skriva hem om. Ryan Babel är på väg till Birmingham, och det vet jag inte om jag tycker är en så klok värvning i såna fall - Babel är inte en av mina favoriter, och är det något han har problem med så är det att värdera situationer på planen, något som bör vara ännu viktigare i ett lag som Birmingham än vad det är i Liverpool.

Patrick Vieira till Manchester City ska mer eller mindre vara klart, och han kan säkert göra nytta där - men frågan är om det inte är lite för mycket "nostalgi och gammal vänskap" över den övergången. Vieira blir med all säkerhet inte mer populär hos Man Utd-fansen i alla fall...

Wenger påstår att det är "fifty-fifty" om han ska köpa en ny anfallare i januari, och så är det ju alltid. Antingen så gör han det, eller så gör han det inte. Allting är alltid "fifty-fifty", egentligen. Endera blir det på ena sättet eller på det andra... Först och främst tror jag på Carlton Cole från West Ham eller Marouane Chamakh från Bordeaux, om det nu blir någon värvning. Om det blir Cole så blir Arsenal den fjärde Londonklubben han spelar för i Premier League, och killen är bara 26 år gammal.

Nu väntar vi väl bara på att de stora kanonerna ska vakna. Franck Ribery till Chelsea, o.s.v. Det skulle vara roligt med en riktig köpbonanza i Premier League den kommande månaden.

Förresten - håll koll i TV-tablåerna efter alla matcher som kommer att spelas på "märkliga" dagar under våren, de här uppskjutna historierna i ligan och ligacupen kommer att ställa till det rejält i spelschemat. Att det är ett VM-år gör inte saken lättare, direkt... Igår vann Stoke hemma mot Fulham med 3-2 lite i skymundan, och ikväll spelar Arsenal sin hängmatch hemma mot Bolton på The Emirates. Till och med när det är spelledigt så spelar de matcher i Premier League! I love it.

14 kommentarer:

Anonym sa...

yes, härligt med alla matcher mitt i veckan osv..:) en fråga till dig Jonas.. har det hänt nåt på fronten angående sändningsrättigheterna kring premierleague?

Hjalmar H sa...

Matchen Arsenal - Bolton är inställd

http://www.arsenal.com/news/news-archive/possible-bolton-announcement

Unknown sa...

Jaha, då var även Arsenal - Bolton uppskjuten. Jag som såg fram emot lite fotboll ikväll

J:et sa...

Till anonym: Ja det har hänt en hel del. Canalplus har tappat pl rättigheterna för nästa säsong till ett företag som heter medge consulting. De kommer med största sannolikhet att dela upp rättigheterna styckvis, dvs. match för match i alla fall när det gäller toppmötena. Det blir förmodligen ett liknande scenario: Viasat kanske köper 13.45 matcherna och skriver avtal om dem samt 18.30. Sen kanske canal + får sändningsrättigheterna till 4 matcherna, detta är självklart inte bestämt än men det blir med största sannolikhet mycket dyrare att följa pl nästa säsong tyvärr..

Alexander sa...

Har jag missat något eller är det helt plötsligt okej för Chelsea att värva igen? Tycker jag hänger med överallt men har i sådana fall missat det helt?

För om annars, hur i hela världen kan Chelsea kopplas samman med allt och alla ändå?

Tysken sa...

Tjaba J:et finns det någon chans att canal+ kanske skriver avtal om alla matcher med det där conculting företaget?

Andreas Grahn sa...

Hej alla som undrar angående rättigheterna inför nästa säsong.

Som det tidigare har nämnt så har Canal Plus tappat Premier League rättigheterna till ett företag som heter Medge Consulting och det innebär att företaget just nu diskuterar vilka kanaler de ska satsa på. Det står mellan Viasat Sport och Canal Plus.

Inget är klart än jag tror med min erfarenhet inom Media branchen, så tror jag att man kommer få kunna se Premier League fotboll i Canal Plus kanalerna, även toppmatcherna men till ett högre pris. Ca 100 kr extra per månad. Viasat Sport kommer nog också sända PL men de väljer istället att satsa på streaming via nätet då Canal Plus Webtv kommer läggas ner efter vad jag har fått höra från en anonym källa i Canal Plus ledning.

Så ligger det till. Vid frågor så får ni gärna maila mig.

Anders.Grahn@expressen.se

Benny Gråsäl sa...

PL skall sändas på C+, inte på någon av Viasat-kanalerna. De tar inte bara hutlösa priser, deras för- och eftersnack är patetiskt, kommentatorerna med Kinch i spetsen är vansinnigt usla och experterna (Strömberg undantaget) håller samma klass. Kan de inte bara lämna Premier League i fred? De bara förstör allt som kommer i deras väg.

J:et sa...

Till Tysken: Med tanke på att medge consulting betalade närmare 1.5 miljarder(vilket också har bekräftats av deras vd) för de nordiska licenserna så kan du själv tänka dig vilken enorm summa canal + skulle få punga ut med för samtliga matcher.

Dessutom så har medge consultings vd gått ut och sagt att de fått "bra gehör från marknaden" om att splitta licensen och sälja vissa matcher, matchtider separat.

Jag är lika förbannad som Benny själv. Viasats sändningar är totalt värdelösa. Dessutom så tvingas man förmodligen skaffa viasat sport kanalerna också och viasats utbud för att kunna följa pl från och med nästa säsong desvärre...

Anonym sa...

Vi vill se PL men inte betala för något som vi inte har idag. Vi kan redan se PL utan att betala. Om C+ tappar rättigheterna kommer gratisstreamandet nå en ny nivå, lita på det. Och då snackar vi inte gammal streamteknik. Vi snackar torrent. Och som vi har sett med film och musik går det inte att stoppa torrents.

Så är det, J. Om C+ tappar PL kan väl du starta upp en streamsida för PL. PiratePL.

Anonym sa...

Om det skulle börja med att Canal+ höjs 100 kr så vetifan om det är värt att ha kvar. Tror inta att jag är den ende som tänker så. Det kommer säkerligen mer höjningar senare också...fan va trist. Dessutom måste man ju ha abonnemang på ett antal andra kanaler. Snacka om att bara förstöra en produkt som funkar...

Henrik sa...

Det enda tänkbara lösningen för att titta på PL på viasat är att man anställer samtliga som arbetar med fotbollen på c+... Det finns inte på min världskarta att tvingas lyssna på Wenström, Bo Pettersson & Co..

Sville sa...

Att Viasat ska börja sända PL får bara inte vara sant!
Har ju hoppats och hoppats att C+ ska ta över CL så att jag kan säga upp Visat skiten.
Sämre "experter" och kommentatorer än de har på den kanalen tvivlar jag på att det finns.
Jag betalar hellre en lite högre summa till C+ och får allt via dem.
Annars blir det till att börja streama alla matcher

Anonym sa...

Den här försäljningen får ju bara inte sluta med att viasat får rättigheter, dom har samlat sveriges sämsta kommentatorer och experter. Försvinner PL från C+ så blir de adjö för min del till C+ och till fotbollen så länge viasat har rättigheterna.....