torsdag 7 januari 2010

Från A till Ö: H

Ibland sätter man igång saker utan att göra klart dem. Bloggrubriken "Från A till Ö" har legat i dvala rätt så länge nu, men eftersom signaturen Timmy efterlyste mer "Från A till Ö" samt "Dagens klubb" här i kommentatorsfältet så lyder jag blint. Här kommer H.

HHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

Halvtid - väldigt många säger att de "...väntar med bytena till halvlek", eller att "...det vände i halvlek", eller vad ni vill. Detta är helt fel. Pausvilan mellan halvlekarna heter halvtid, inget annat. Jag stör mig på detta enormt, och det är inte bara kommentatorer som säger det - det är tränare och spelare och allt möjligt.

Hands - obegripligt att man kan göra handsregeln så obegriplig, som jag brukar säga. Allt det här snacket om "medvetet" eller "omedvetet", "bollen söker handen istället för tvärtom" o.s.v gör ju bara allting mer komplicerat. Man ser ju vad som är hands och inte hands! Dessutom, hur omedvetet det än är ska man aldrig kunna göra mål med handen eller rädda en boll från att gå i mål med handen. Och hör sen.

Hemåtpassningar - när jag var liten fick målvakten fortfarande ta upp bollen med händerna efter bakåtpassning. De fick även släppa ner bollen och sen ta upp den igen om de kände för det. Märkligt.

Hoddle - förmodligen den mest koko person som fått vara förbundskapten för ett stort landslag, fram tills Maradona tog över Argentina, förstås. Fantastisk spelare, vad jag minns, men vad det gäller hans åsikter kan man väl säga att hjulet snurrar, men hamstern är död. Typ.

Hull - innan de gick upp i Premier League var de den största staden i Europa som inte hade haft ett fotbollslag i den högsta nationella fotbollsligan. Nu har de det, och jag vet inte vilken stad som innehar rekordet numera.

Höjdboll - när vissa lag (Bolton) slår en höjdboll är det tråkfotboll, när vissa andra lag (A.Villa) slår en höjdboll är det rakt och effektivt. Så är det bara.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Bra, bra. Mycket bra. Halvlek är för idioter. Hands är för idioter som försöker vara smarta. Självklart heter det halvtid även om få fattar det, och hand vet man vad det är när man ser det. Snälla, tala om det för Fjällström.

Unknown sa...

Det där med höjdbollar går igen lite i Allsvenskan. Ungefär som att Djurgården under tidigt 00-tal spelade med snabba omställningar, som var fint, och andra lag samtidigt spelade med kontringar, som var fult. Trots att det var samma sak.

Henrik sa...

Största stad i Europa vet jag inte, men åtminstone den största staden i England att inte ha ett lag i högsta divisionen är Plymouth med en kvarts miljon invånare.

En intressant text, om jag får säga det själv, lite på ämnet hittar du på Anglofil.se (förstås!):

http://anglofil.se/2009/07/06/fotbollsflackar/

dave sa...

Angående den största staden i Europa utan vettiga fotbollslag vill jag nominera Bonn. 315,000 invånare innebär fler än Hull's 258,700. Det största fotbollslaget i Bonn är såvitt jag kan förstå Bonner SC och spelade endast i en top-divison under 40-talet då den tyska fotbollen var uppdelad i 16 "högstaligor".

gooner sa...

Haha skön sågning av Spurs störste ikon.

henke sa...

Självklart är/var Hoddle dum i huvudet, det är ju en förutsättning för att man ska platsa i sp*rs...

Dennis sa...

Plymouth verkar vara Hulls efterträdare.

erik sa...

bra skrivet men det är med hemåtpass har du redan skrivit om på bokstaven B väl? fast backåtpass då

Anonym sa...

haha höjdboll du är ju bara för skön jonas!;)

Anonym sa...

så du menar att Domenech har alla läsk i backen?

Henrik sa...

Angående Plymouth ska det stå "aldrig ha haft ett lag i högstadivisionen, annars blir det ju inte så lite fel.

Mest misslyckade fotbollsstaden i England förblir däremot Bristol...