torsdag 7 januari 2010

All the young dudes...

Matchen mellan Fulham och Portsmouth klockan 16.00 kommer att gå till historien eftersom den döms av Michael Oliver. Den gode Michael är, hör och häpna, bara 24 år gammal. Förra säsongen fick ju då 25-årige Stuart Attwell döma ett par PL-matcher, men nu kommer alltså Michael Oliver och spöar honom med ett helt år.

Oliver dömde i The Championship redan som 22-åring, och får anses vara domarnas motsvarighet till Wayne Rooney eller Cesc Fabregas. Mycket tryck på hans späda domaraxlar, minsann.

Här har ni Michael Oliver.

Killen är alltså född 1985. Om lagen ställer upp med de startelvorna jag tror på så innebär det att han bara är äldre än fem av 22 spelare på planen.

Bloggen önskar Michael Oliver lycka till.

2 kommentarer:

Fredda sa...

Bra Jonas att du fick med detta om den unga domaren som gör debut i PL i helgen! Detta är verkligen precis vad PL behöver enligt min mening. Den profillösa åldermannen Alan Wiley, korpulente Phil Dowd och stenansiktet Steve Bennett måste snarast lämna in och ersättas av nya förmågor. Egentligen är det sjukt att världens bästa liga dömts såpass länge av olika rättsskipare som inte håller tillräckligt hög klass! Undantag finns i Howard Webb, Andre Marriner och ibland Mark Clattenburg...(I matchen mellan Everton och Pool var han lite tveksam, dock tror jag att det var AD som hjälpte till att ta det röda kortet via headsetet och inte Gerrard som det kan se ut som) :) Så följ Tyskland och deras domarutveckling, tillsätta unga och hungriga domare och sparka de trötta och gamla domarna så kan fotbollen i PL utvecklas ännu mer...Tack för en intressant blogg!

Anonym sa...

Ser han inte rätt lönnfet ut? 24 år och toppdomare med den hållningen?