onsdag 27 januari 2010

Historien upprepar sig

Igår fick till slut David Elm sina första Premier League-minuter för Fulham, men frågan är om han ska se det som ett steg i rätt riktning eller som maffiagesten "the kiss of death". När Björn Runström var i Fulham så fick han nämligen bara göra ett enda inhopp, och minsann - det kom just borta mot Tottenham 2006! Efter det blev det bara en ligacupmatch till i klubben innan Runström lånades ut till Luton. Nu tror jag inte att David Elm hamnar just i Luton eftersom de numera harvar i The Conference (motsvarande division fem), men ändå.

Tottenham borta = "The kiss of death" för svenska Fulhamanfallare...?

En kul sak med gårdagens Tottenhamseger var att Gareth Bale ÄNTLIGEN fick vara med och vinna i ligan med Spurs när han var med från start. Han var ju en rejäl jinx för Tottenham länge eftersom de aldrig vann när han var på planen - till slut bytte Harry Redknapp bara in honom när de ledde för att han skulle bli av med förbannelsen... Nu har Bale alltså även vunnit en Premier League-match från start - detta på det 23:e försöket i klubben.

Att Fulham förlorade gårdagens derby var förresten inte så otippat, de verkar nämligen ha ett rejält "derbykomplex" denna säsongen. Två poäng på fem derbymatcher gör att de är klart sämst i din interna Londontabellen.

Danny Webbers 1-1-mål för Portsmouth mot West Ham var viktigt, och innebär att de nu totalt har gjort 19 ligamål. Det är de näst sämst i ligan med tillsammans med Stoke, allra målsnålast framåt är Wolverhampton med 17. Som en liten jämförelse kan man ju nämna att Wayne Rooney leder skytteligan på 19 gjorda mål hittills.

Apropå målgörare så har åtta spelare gjort 20 ligamål eller fler sedan starten av Premier League-säsongen 2008-09. Sex av dem är engelsmän! Förutom spanjoren Fernando Torres(26) och fransmannen Nicolas Anelka(26) så handlar det om the all-english Wayne Rooney(31), Darren Bent(26), Jermain Defoe(24), Steven Gerrard(21), Frank Lampard(20) och Gabriel Agbonlahor(20). En oväntat hög andel, tycker jag. Didier Drogba står på 19 mål under perioden, så han slår sig garanterat snart in bland de här namnen, men ändå!

Bolton vann över Burnley med 1-0 i vad som måste ha varit en speciell match för Owen Coyle, som ju lämnade managerjobbet i Burnley för bara några veckor sen för att ta hand om Bolton. Resultatet innebar att Bolton tog sig upp ovanför nedflyttningsstrecket och att Burnley ramlade under detsamma. Säkert skönt för Bolton att de dessutom inte slarvade bort sin ledning som de gjort så många gånger tidigare den här säsongen. De har totalt tappat 16 poäng från "winning position" i Premier League 2009-10, flest poängtapp av alla lag.

Förutom all denna fantastiska statistik kan jag meddela att mitt hälsotillstånd är aningen förbättrat, men ändå inte helt bra. Tyvärr innebär det att jag inte kan kommentera Man Utd-Man City ikväll, vilket gör ont ända in i själen. Jag hade verkligen sett fram emot den fighten, för jag tror att den kan bli något alldeles extra - särskilt om Gary Neville och Carlos Tevez får syn på varandra. Undrar förresten vilka spelare som ogillat varandra mest i Premier Leagues historia? Man minns ju Keane-Vieira, Le Saux-Batty, Bowyer-Dyer och Griffin-Fuller, samt förstås Gary Nevilles berömda uteblivna handskak med Peter Schmeichel när dansken gått till Man City... Även om den är mest uppmärksammad och klassisk så röstar jag nog på Vieira-Keane, de gubbarna hatade verkligen varandra.

5 kommentarer:

Anonym sa...

nu var väl inte Keane och Alf Inge Håland bästa polare heller....

Anonym sa...

ojojoj kommer ihåg dom matcherna United-Arsenal! Det var bara så att, minst en av dom skulle bli utvisade oftast båda haha :P ja det var hat på högsta nivå

Viktor sa...

Gareth Bale! Ja, vad ska man säga om honom? Jag tycker faktiskt att han är grymt bra, irrationell och med god framåtanda så jag tror faktiskt att han kan bli något riktigt bra framöver. Jag tycker dock att Assou-Ekotto också är duktig och i nuläget ser jag det svårt för Bale att ta en ordinarie tröja.

LM sa...

Man kan ju även slänga in våra svenska kompisar Ljungberg och Mellberg...även om deras brottningsmatch skedde utanför PL.

Hartson och Berkovic lär väl inte heller vara några som skickar julkort till varandra...

Anonym sa...

G.Neville vs Schmeichel på länken.
http://www.youtube.com/watch?v=JUqg49uKIfE