torsdag 14 januari 2010

Burn after Reading

Jag vet faktiskt inte vad som är det stora felet, eller om det är allting som är fel, men Liverpool beter ut som ett topplag till exakt noll procent just nu.

Gårdagens hemmamatch i FA-cupen mot Reading, just nu 21:a i The Championship, var hela Liverpools säsong 2009-10 komprimerad i en enda match. Torres ut skadad, ett turmål som Steven Gerrard ändå låg bakom, straff emot sig i 93:e minuten (korrekt dömd), förlängning där Brynjar Gunnarsson lekte Messi och slog ett perfekt inlägg till Shane Long, och så var det förlust igen. Liverpool är nu utslagna ur Ligacupen, FA-cupen, Champions League, och vi är väl dessutom helt säkra på att de är borta från PL-titeln. Jag tror faktiskt att de kommer att få det riktigt, riktigt svårt att ta fjärdeplatsen också.

Man kan skylla på skadorna på Torres och Gerrard, på att Lucas Leiva inte är Xabi Alonso, på att bänken är för dålig, och så vidare. Det värsta är nog dock håglösheten - den totala avsaknaden av självförtroende och spelglädje. Det ser verkligen ut som att alla som bär en röd tröja på Anfield (inklusive publiken) är plågade av något. Jag har alltid hyllat Rafa Benitez som en stor taktiker och som en bra tränare, men igår så funkade varken positionsspel eller övrig organisation, och 21-årige anfallaren Simon Church gav Carragher, Agger och de andra fullt sjå matchen igenom. Det kunde ha stått 0-2 eller 0-3 efter den första halvleken.

Vanligtvis är jag kategoriskt emot att managers ska sparkas bara för att det går lite halvknackigt i ligan, men nu har Benitez kört fast.

Problemet är bara att jag inte riktigt vet vem som ska ersätta honom.

16 kommentarer:

Chrille sa...

Den som ska efterträda Benitez, och det gärna i nästa vecka, är självaste King Kenny Dalglish!! Men nu blir det väl inte så pga att "vi" inte har råd att ha mer än 1 st manager på lönelistan på en och samma gång :( Har aldrig riktigt varit emot Rafa, men nu har han som sagt kört fast. In med King Kenny!!

Mvh/ En trogen Poolsupporter

Biscanbauer sa...

Jag blir så trött på alla som tror att King Kenny är svaret på alla våra (Liverpools) problem. Det är han inte. Behåll Rafa, åtminstone till sommaren. Glöm inte att Liverpool under hans ledning ständigt gjort förbättringar i ligan fram till i år, och bara i våras var vi inte alltför långt från en PL-titel...

För egen del har jag redan gett upp hoppet om CL-fotboll nästa säsong. En 7:e plats känns mer realistisk.

Jag tycker att du slår huvudet på spiken, Jonas. Det finns ingen som helst spelglädje eller självförtroende. Den stora frågan är vad detta kan bero på... Har Benitez fått spelarna mot sig? De verkar ju så oerhört håglösa på plan. Allt kan inte gärna stavas Xabi Alonso. Nog för att han var viktig, eller mycket viktig, men nu är det ju så mycket annat som är så dåligt.

Unknown sa...

Håller med om att Benitez är svår att ersätta. Däremot vette fan om det är rätt att göra det mitt under säsong... Precis som du var inne på är det svårt att se en ersättare nu! Framförallt under pågående säsong. Nej det bästa är att vänta tills säsongen över och ev. ta en skit säsong utan CL nästa år. Det kan vara bra för pool att ladda om och rensa ur i organisationen. Kanske värva nytt. Frågan är ju om de får behålla Torres!?

Mats Svensson. sa...

Som Unitedfan är man glad för varje dag som Benitez fortsätter. Men hur mycket det än skulle kosta att ge honom foten så får nog Hicks och/eller Gillett punga ut snart.
Vem jag ville ha om jag vore Liverpoolsupporter?
Hiddink, så klart.

Anonym sa...

The Special One

Anonym sa...

Benitez måste gå. Han har haft lång tid på sig och han harhaft mycket pengar men misslyckats bygga ett konkurrenskraftigt lag. Bättre byta nu än efter säsongen. Namn finns. Hiddink, Blanc, Hodgson, Rijkaard..

/Björn

Anonym sa...

Tack gode Gud för Arsené Wenger!

/Ulrik

csfc.se sa...

Liverpool har inte råd att sparka Tubby som sitter på ett guldkantat kontrakt till 2014. Det kostade Chelsea 13 m pund att lösa ut Scolari från ett bra mycket kortare kontrakt! Tubby lär säkert kosta bra mycket mer isåfall även om de kanske kan förhandlas. Men även om jag inte tål Liverpool är det nästan plågsamt att se hur dåliga de har blivit på hur kort tid som helst. Alonso var bra, men inte i världsklass och Arbeloa kan de väl inte sakna särskilt mycket även om Johnson ser mer och mer ut som den 18m flopp jag tippade i somras. Självförtroende betyder tydligen mer än klass! Nästan exakt samma lag pressade ju United förra året och kom före Chelsea...

Tubby har nu köpt 68 spelare, vet inte hur mycket pengar han lagt men det är betydligt mer än t ex Chelsea de senaste 3-4 åren och då anklagas Chelsea ändå för att köpt massor!!!

Hiddink har redan tackat nej till Liverpool så det lär inte hända, antingen fortsätter han med Ryssland eller blir han sportchef i Chelsea! José är kanske intresserad då han säkert lär lämna Italien som han inte trivs i till sommaren. Vilken ju skulle kännas rätt uselt för oss Chelseafans.

McNasty sa...

Det är så grymt jobbigt just nu. Pool är mitt lag i PL och A. Madrid i Spanien.

När det gäller vad vi ska göra så är nog inte att sparka Benitez ett alternativ, han har för långt kvar på kontraktet.

Istället anser jag (och nu svär jag i kyrkan) att det är dags att sälja Gerrard, medan man fortfarande kan få lite kulor för honom. Värva sedan ihop några spelare som pallar PL och vet vad det handlar om...förövrigt anser jag att Lucas Leiva är det sämsta jag sett i Liverpools lag någonsin, med Babel som god 2:a.

Anonym sa...

Det roligaste är de självutnämnda experter på fotboll som tippade Liverpool som ligavinner. Fast, det är klart, samma självutnämnda experter menar att mycket av Liverpools prestation hänger på Benitez! Snälla rara. Alltså, med den spelartruppen så hade varken Sir Alec, Ancelotti, eller någon av de andra presterat ett dugg bättre; två toppklass spelare och resten är inte bättre än de flesta i Stoke eller Blackburn. Kom in i matchen!

Jonas Dahlquist sa...

McNasty: Vadå "jobbigt"? Liverpool och Atletico Madrid, liksom. Kom igen när du följer lag som - i mitt fall - Djurgården, Sheffield Utd och i viss må Genoa. Då är fotbollslivet bara en enda lång gruvtunnel (för det mesta).

Anonym: Grejen med Benitez är att han har varit i Liverpool så länge att han är, till 100%, ansvarig för hur spelartruppen ser ut. Han har helt enkelt misslyckats med att få till en tillräckligt bra trupp, där bänkspelarna kan komma in och göra nästan lika bra insatser som de i startelvan. Jag trodde - i somras - att Liverpool skulle göra två-tre bra värvningar till och tippade dem därför som vinnare, men det kom inga vettiga spelare till laget.

Som det ser ut nu får Liverpool bli överlyckliga om de fixar en Europa League-plats.

Valdemar sa...

csfc.se: Samma ihåliga resonemang som vanligt. Antalet inköpta spelare är oväsentligt när man som Benitez hela tiden tvingats sälja ett antal spelare för att kunna köpa in någon överhuvudtaget. Faktum är att de pengar Rafa lagt ut de senaste åren inte kommer i närheten utav vad lag som Spurs, Man City m fl spenderat. Liverpools trupp hade varit betydligt starkare om bara de ekonomiska möjligheterna hade funnits. Dessutom har Rafa under årens lopp gått miste om ett flertal värvningar som i det närmaste varit klara, men gått i stöpet tack vare ekonomiska tillkortakommanden och inkompetens från andra inom klubben. Därmed inte sagt att Rafa inte har något ansvar för hur dåligt Liverpool spelat den här säsongen. Det handlar lika mycket om ett antal spelares obegripligt håglösa inställning som otur med skador. Eller otur och otur, Torres hade knappast drabbats av alla dessa skador om han fått någon ordentlig vila under sommaruppehållen, eller tillräckligt med tid att återhämta sig mellan varven.

Anonym sa...

Som inbiten Liverpoolare och numera Londonbo kan jag inte annat än skämmas, inte bara över resultat men framförallt spel. USELT! Dags för Benitez att säga upp sig, det börjar bli pinsamt. 4-4-2 tack och se till att få backlinjen att funka. Utan Alonso finns ingen som kan slå avgörande passningar, ta ner Gerrard ett snäpp och fixa en targetplayer som kan hålla lite i bollen. Torres kan ju knappt stå ens en meter från bollen utan att ligga i gräset. Sälja Babel är väl en självklarhet, men ett tillskott i backlinjen såväl som på mittfältet får väl vänta till sommaren efter att man satsat på Maxi. Det är bara att hålla ut, kan väl inte bli värre.....
YNWA

Unknown sa...

Jonas: Tva, tre bra varvningar till? Jag ar ratt saker pa att Benitez inte hade dom pengarna att tillga. Det ar svart att varva utan pengar och att krava BRA varvningar utan pengar ar inte rimligt.

Anonym sa...

Är det inte så med att pool har haft väldigt mycket oflyt med domslut denna säsong? Nämner badbollen o den uteblivna straffen mot arsenal som 2 tydliga exempel.

Anonym sa...

Finns enligt mej 2 saker som påverkat säsongen. 1 byt ut fystränaren/medicinskt ansvarig de har uppenbarligen inte gjort sitt jobb med så många skadade tänker på sträckningar/bristningar som ofta beror på felaktig grundträning det spanska teamet som ansvarat för det är inte kompetenta uppgiften.
Domslut som gått emot LFC uteblivna givna straffar senast mot Stoke var domaren helt enkelt usel missade kapningen på Kuyt vill samtidigt ifrågasätta ass domare de måste börja våga fatta beslut med. Intressant när man ser de andra storlagen så får de många billiga domslut med sej speciellt mot bottenlag vilket LFC inte fått.