måndag 21 december 2009

Terry Travels

Att News of the World gillar att lura fotbollstränare och/eller fotbollsspelare att göra dumma saker kan vara lite underhållande (typ: "Svennis" hos shejkerna), men nu har jag tröttnat på dem. Om någon kommer och erbjuder en massa konstiga saker kan i princip vem som helst, även en redan stenrik John Terry, bli girig och få för sig att smussla litegrann. En annan detalj är att träningsanläggningen Cobham inte är SÅ häftig att det är värt £10.000 att se den, inte ens om John Terry är guide.

Helgen var i många avseenden helt galen, men mycket underhållande. Fulhams 3-0-seger över Man Utd kan man förstås skylla på alla skador hod United, men ändå! Liverpools insats mot Portsmouth vete fan vad man ska skylla på, dålig inställning ligger närmast till hands. Chelsea fick fin hjälp av domare Mike Dean, som uppenbarligen älskar straffsparkar. Dels ville han ju se Frank Lampard försöka hela TRE gånger innan han tyckte att det räckte, och dels har han nu dömt 23 straffar i Premier League sen starten av förra säsongen - 10 mer än någon annan domare.

Att Man City sparkade Mark Hughes var väl bara en tidsfråga - fast år fel håll. Jag fattade aldrig varför han ens fick leda laget från säsongsstarten. Nu kändes det som att han fick visa upp sig för publiken några extra varv innan han till slut fördes mot sin avrättning, och det är dåligt skött av Cityledningen. Roberto Mancini är en jäkligt intressant ersättare, men han vet förstås att han inte får förlora mer än två matcher på de närmaste 17 i ligan, för då är han sämre än Hughes. Å andra sidan räcker det om han vinner fler än sju av 17, för då är han bättre än Hughes åt det hållet istället.

Tottenham och Aston Villa smyger på och blir lite bortglömda ibland, men båda lagen stod för starka arbetssegrar och får fira jul på femte respektive fjärde plats. Sehr gut, som tyskarna säger.

Nu ska jag iväg till Fan-TV för att vara med i EuroTalk, man måste ju bjuda tillbaka lite eftersom David Fjäll var med i Rule Britannia i fredags. Härlig inavel i sport-TV-Stockholm... Avsnitt tre av Rule Britannia dyker förresten upp på webben inom kort.

Om ni inte får nog av bilderna ni får till er i programmet finns det förresten en massa extramaterial, diskussionsforum och dylikt på Rule Britannias Facebooksida - väl skött av min kollega Johan Eslander.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena Jonas! När kommer avsnitt 3 av rule britannia ut på webben? Mvh

Jay Jay sa...

Bra tugg i Rule Britannia, Jonas. Tror det kan utvecklas ännu mer och bli ännu bättre, men helt klart en bra start med intressanta gäster. Hoppas ni hoppar över Bojan bara. Han ska synas och höras precis överallt. Var precis inne och kollade om avsnittet från i fredags var uppe, men icke. Får hoppas det kommer upp snart. Måndagar är fina med både Rule Britannia och sen ET när man kommer hem från jobbet.

Andreas sa...

Du skulle ju kunna slänga upp en länk till Rule Britannia på Facebook, det är ju inte direkt så att du överannonserar den.. ;)

HÄR hittar man den...

Anonym sa...

Hej Jonas,
nu inför nyår när ligan snart vänder, hur känns ditt tips inför den här säsongen?
Liverpool på 1.a plats, känns väl lite sådär va? Och Everton in i topp-4.
Står du fortfarande vid ditt tips?

Jonas Dahlquist sa...

Vore märkligt om jag plötsligt ändrar mitt tips till att Chelsea vinner, Man Utd och Arsenal slåss om 2:a-3:eplatsen. Tottenham, A.Villa, Man.City och Liverpool gör upp om plats 4-7. I botten tror jag nu varken Portsmouth, West Ham eller Hull. Inte på Bolton eller Wigan heller, för den delen. Everton får bli ett mittengäng...

Äh. Självklart står jag för mitt tips!! Alltid kul att se hur fel man har.

Biscanbauer sa...

Snälla Jonas, försök få in så mycket färskt blod det bara är möjligt i Rule Britannia. Skippa the usual suspects (alla vet vilka de är) och sastsa på nytt folk. Annars kan man ju lika gärna kolla Eurotalk. A Axén var ett steg i rätt riktning.

Wesslan sa...

Det här med Facebook?? Jag får inte styr på det! Kan inte hitta En Rule Britannia TV-Showen sida på facebook... har du ngn länk??

Anonym sa...

Tjena Jonas, Mancini tror jag helt klart kan styra upp Citys försvar för dom som spelar har verkligen inget bra samarbete när det gäller organisation och speciellt inte vid inlägg från motståndare. Och Mancini är ju trots allt italienare :p Håller med dej om Citys styrelse också, absolut inte okej agerat. Många styrelser som inte fungerar just nu, gillar inte det som händer i min klubb Malmö FF.