måndag 7 december 2009

Engelsmännen värmer upp inför VM...

...genom att missa straffar. Frank Lampard och Jermain Defoe brände sina mot Man City respektive Everton - men de var inte ensamma. Här följer ett sammandrag av de straffar som slogs i den här Premier League-omgången:

Portsmouth - Burnley: Pompeys Aruna Dindane slår straffen trots att Kevin-Prince Boateng satte sin straff mot Man Utd förra helgen. Märkligt att de bytte straffskytt! Brian Jensen går åt rätt håll och straffen är direkt uselt slagen. Jensens andra straffräddning den här säsongen (Everton missade också en mot Burnley, men Saha sköt utanför).

Arsenal - Stoke: Minsann! Arsenal fick sin första straff i ligan den här säsongen, och Cesc Fabregas fick förtroendet. Med tanke på hur överlägsna Arsenal var i matchinledningen borde ett mål ha varit helt logiskt, men Thomas Sörensen hade inlett fint och Arsenalspelarna verkade smått förnärmade över att deras passningsspel inte resulterat i minst en 5-0-ledning. Fabregas straff var inte dålig, men Sörensen gick tidigt och kraftfullt och räddade snyggt.

Everton - Tottenham: Everton har en miserabel säsong där precis allt verkar gå emot dem, och så får de straff emot sig på övertid hemma mot Spurs efter att ha hämtat upp ett 2-0-underläge - och så är det glödhete Jermain Defoe som ska slå den. Det kan väl bara sluta på ett sätt? Nej, Defoe slår en skitstraff och Howard behåller fötterna i backen och räddar!

Manchester City - Chelsea: City i ledning med bara ett par minuter kvar när vanligtvis bombsäkre Frank Lampard får chansen från elva meter. Ska det bli den åttonde raka oavgjorda ligamatchen för miljardbygget i ljusblått? Nej då - Shay Given går åt rätt håll och Lampard bränner en straff för första gången den här säsongen.

Aston Villa - Hull: Hör och häpna - John Carew satte sin straff.

Fyra av fem straffar räddades alltså av målvakterna i den här omgången. Utan att vara helt säker vågar jag lova att det aldrig har hänt förut att straffräddningsprocenten varit så hög under en helg.

11 kommentarer:

Fredo sa...

Hmm, fast om det bara blir en enda straff under omgången och den räddas så blir det 100% och det är ju högre än 80. Låter ju inte helt osannolikt att det ska ha hänt någon gång.

Hayway sa...

Hej Jonas! Det måste rimligen ha funnits omgångar med bara en straff där den dessutom räddats. Det ger 100% räddade straffar :)

Jonas Dahlquist sa...

Visst kan det ha varit så, men det är fasen inte lätt att hitta en sån statistik, kan jag säga. Jag utmanar er att hitta den helgen!

Jakob sa...

Jonas du missade att Carrick missade en straff mot Burnley också. Grym blogg.

Anonym sa...

Gillar du Arsenal Jonas? Tror själv att dom har stor chans på CL och Pl :):)?

Johan sa...

Hej Jonas! Om jag inte miss fel, så räddade väl Jensen (Burnley) Carricks straff i andra omgången? Borde det alltså inte vara Jensens tredje straffräddning den här säsongen?

Jonas Dahlquist sa...

Exakt som jag skrev då - Jensens räddning var hans andra för säsongen och Saha har skutit utanför.

Jonas Dahlquist sa...

"Skjutit" skulle det vara, förstås.

Jovan sa...

Lade Lampard straffen till vänster, som så många gånger innan?

Jakob sa...

Jävlar ja läste inte ordentligt. Haha

Anonym sa...

Omgång 13 förra säsongen (15-16 november 2008) var det 100%-ig räddningsprocent på straffar. Ingen gick i mål och åtminstone en (möjligen fler) missade, nämligen Ashley Young mot Arsenal. Detta har sannolikt hänt vid mängder av tillfällen.