måndag 7 december 2009

En sorts Björn Hellberg

Foto-Jocke brukar ofta skaka på huvudet när vi är ute och reser tillsammans - han upphör nämligen aldrig att förvånas över hur förvirrad jag kan bli när det handlar om resor. Skulle man lägga ihop det totala värdet av saker jag har glömt kvar på hotellrum, flygplan, restauranger och annat under de senaste sju åren tror jag nog att det är närmare ett sexsiffrigt belopp.

Just nu är jag i Sundsvall eftersom jag ska vara hockeyreporter på Timrå-Södertälje ikväll. Reste upp tillsammans med resten av studiogänget med X2000 och checkade in på anrika, härliga Knaust i Sundsvall. När jag kom in i mitt rum på den fjärde våningen blev jag förvånad. De hade uppenbarligen råkat ge mig nyckeln till ett s.k. "dagrum", eftersom det inte fanns någon säng där. Jag letade och letade och började slita i soffan för att se om det kanske var en bäddsoffa, men det var det inte.

Jag gick ner till receptionen och förklarade mitt problem för den vänliga receptionisten, när hon undrade om jag kanske inte sett trappan. "Trappa?", svarade jag - och hon skrattade lite lätt. När jag kom upp till rummet igen såg jag, till min förvåning, att jag har ett rum med två våningar - och hur jag kunde ha missat trappan upp till sovdelen är nu en gåta i sig.

Trappan till vänster i bild - i princip osynlig som ni kanske kan se.

Som min flickvän brukar säga: "Konstigt att du kan hålla ordning på varenda spelare i Premier League samtidigt som du inte vet om du har lagt fjärrkontrollen till TV:n i kylskåpet eller i soporna".

13 kommentarer:

Peter sa...

haha!!!
trappan syns ju inte alls ju... ...

Dennis sa...

Jag vill påpeka att det inte är något konstigt alls att lägga fjärrkontrollen i kylskåpet.

czx sa...

gäller att prioritera rätt saker!

Kim sa...

Haha briljant Jonas :)

Leadro sa...

Missade Rule Britannia i fredags och men hittar inte programmet någonstans. Kommer det läggas upp?

Janne sa...

rent spontant kändes parallellen med Guru-Björn lite överdriven men den passar faktiskt på flera plan. Antar att det är en komplimang.

Nu när Sveriges bästa fotbollsbloggare Bank&Niva tar lite semester/föräldraledigt får du steppa upp och fylla tomrummet!

jacob sa...

Måste bara säga att rule Britannia var riktigt bra, grymt intressant med all den engelska fotbollen som jag verkligen älskar att se på, hoppas att du kommer fortsätta med programmet även efter dem 8 veckorna du kommer göra eller hur många veckor du nu skulle göra.

Läser ofta din blogg då jag också är vädligt intresserad av alla sorts statisker.

Anonym sa...

Du har verkligen ett drömjobb. Det kan ju inte bli bättre. Rule Brittania var grymt

Peter sa...

Hahaha... Jag hade nog också missat trappen...

Rule Britannia var suveränt, men ett tips är att lägga upp det på nätet efter så fler kan se. Kan vara lite svåra tider då man har barn och helgerna är fullt upp som även du vet.

Finns det upplagt är jag den förste och be om ursäkt...

Keep it up!!!

Erik sa...

Helt lysande. Dina små anekdoter förgyller verkligen min vardag. Haha

Anonym sa...

Grymmt program, du har nog det ultimata jobbet du =) Hoppas på mer avsnitt och ett byte av dag för programmet, onsdagkvällar känns som en bra dag =)

Anonym sa...

Hej jag undra om du kan ha med denna lika som bär

http://data.fuskbugg.se/skalman01/Dahlqvist.JPG

:D det är du och nån annan snubbe


/Ockeh

Anonym sa...

Jag har råkat ut för precis samma sak som du och missade trappen men rummen var skitsmysiga och sköna