onsdag 25 november 2009

Målet är målet, del II

Tidigare den här säsongen uppmärksammade jag två saker, dels att det har gjorts väldigt mycket mål i ligan, och dels att det var väldigt få matcher som slutade oavgjort. Håller detta i sig, undrar ni nu förstås? Här kommer svaren på den retoriska frågan:

När det hade spelats 56 matcher så hade det gjorts 159 mål(2,84 mål per match i snitt) och bara fyra matcher hade slutat oavgjort(7%).

Nu har det spelats 127 matcher, och det har totalt tillverkats 389 mål. Det ger ett snitt på väldigt höga 3,063 mål per match, och håller det i sig så är det nytt Premier League-rekord! 1999-2000 var snittet 2,79 mål/match, men hittills spöar den här säsongen den siffran med marginal.

De oavgjorda matcherna har ökat rejält i antal jämfört med den senaste kollen i slutet av september. Nu är vi uppe i 25 matcher som slutat med kryss av de 127 matcherna hittills, vilket betyder 19,69%. Det är fortfarande något lågt eftersom det aldrig har varit under 20% oavgjorda matcher på en säsong i Premier League, men det närmar sig en "normalnotering" rejält.

5 kommentarer:

ColinZeal.se sa...

Suveränt jäkla bra blogg. Alltid intressanta inlägg. T o m dösnacket i youtubeklippen är intressanta, oavsett om du samtidigt viker tvätt eller inte.

Keep it up!

Unknown sa...

Dags att ta itu med Arsenal och dess Straffsituationer efter Eduardo-insidenten. Tack på förhand Herr.Dahlqvist!

Jonas Dahlquist sa...

Hahaha! Har de haft några straffsituationer då...?

Unknown sa...

Arshavin mot ManU, Vela mot Sunderland, Barry i ManC tar med handen, Upson i West Ham räddar mål med handen (i samma match, sjukt billig straff åt andra hållet istället)

Det är dom jag kommer på =)

Jonas Dahlquist sa...

Vi avvaktar matchen mot Chelsea - sen gör jag något på det i studion nästa gång vi har Arsenal.