tisdag 27 oktober 2009

Förbannad lögn

Statistik kan man aldrig få för mycket av eftersom den stämmer till 100%. Sen är nästa fråga bara hur relevant statistiken är. Här kommer ett par exempel på finfin statistik:

* Wolverhampton ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket efter att ha tagit nio poäng på de tio inledande omgångarna. Detta är exakt samma facit som de hade senast de var uppe (2003-04) - och då kom de till slut sist i tabellen.

* Alla stirrar sig blinda på att Arsenal vräker in mål framåt, just nu har de samma antal mål (29) efter nio omgångar som de hade 2004-05, och det är tangerat rekord. Däremot har Arsenal aldrig haft mer än 11 insläppta efter nio omgångar, och den här säsongen är de uppe i 13! Vermaelen kanske inte är en så bra defensiv värvning som han är offensivt...

* Det brukar heta att Manchester Utd gynnas av domarna, men de är faktiskt det enda laget som har drabbats av mer än en utvisning hittills under säsongen.

* Frank Lampard har satt fyra straffar hittills under säsongen (PL och CL). Samtliga har placerats till vänster i mål.

* Blackburn har det inte lätt, och särskilt inte då den evigt utskällde Paul Robinson. De har redan släppt in fem mål i samma match vid två tillfällen den här säsongen (mot Arsenal och mot Chelsea), det är första gången sen 1992-93 de "lyckats" med detta - och på lördag möter de Manchester Utd på Old Trafford...

Visst måste man älska dessa fakta?

9 kommentarer:

Andreas sa...

Att Arsenal släppt in många mål tycker jag inte Vermaelen kan beskyllas för. Det ny spelsystemet ger lite större ytor för motståndarna, framförallt vid kontringar. You win some, you lose some..

J sa...

Framför allt så är det väl mer än backlinjen som är ansvarig för det defensiva spelet? Hela mittfältet, hur dom positionerar sig. Mannone är färsk också.

Eric Hellman sa...

intressant.. jag undrar just om det finns någon statistik på vilket lag som dragit på sig mest/minst antal straffar..

Jonas Dahlquist sa...

Enkelt.

Fulham, Bolton, Everton, Man Utd och Birmingham har ännu inte fått straff emot sig.

Burnley, Portsmouth och Wolves har fått flest emot sig, tre vardera, med den skillnaden att Burnley bara har släppt in en av dem medan Wolves och Portsmouth har släppt in alla.

Det lag som har fått flest straffar åt "rätt" håll är Sunderland, som har fått tre. Samtliga har gått i mål.

De lag som ännu inte har blivit tilldömda en straff är Portsmouth, Hull och Arsenal.

Häpp!!!!

Anonym sa...

Angående utvisningar, jag har en stark känsla av att Chelsea, sen Abrahmovitj köpte klubben, fått väldigt många utvisningar mot sig? Kan det stämma? Speciellt de första säsongerna då någon tycktes åka ut varannan match.

bLyGE_kEntA sa...

United fick en utvisning idag också. Så mycket för att domarna gynnar United, och det kan man väl inte direkt säga efter den smått patetiska domarinsatsen på Anfield.

J sa...

Exakt på vilket sätt var domarinsatsen patetisk på Anfield? Samma jävla gnäll varje gång ni varit på Anfield. Men SAF erkände att även om att han tyckte att inte domaren var bra, så förtjänade Liverpool vinsten oavsett, så what's the fuss? Han var dålig och ojämn men åt båda hållen.

Liverpool vann MYCKET välförtjänt.

bLyGE_kEntA sa...

Jag vet mycket väl att Liverpool var bättre. Men det är skandal att inte Carragher blev utvisad och att United fick en straff. Hur du kan förneka det går bortom mitt förstånd.

Det var rätt tydligt från början. Det började med att Torres snubblade på sig själv och fick frispark och sedan när Berbatov fick det smått komiska gula kortet. Domaren klarade inte pressen på Anfield, och han är inte den första och sista. Man får inte med sig något från Anfield, helt omöjligt.

J sa...

United inte fick straff? Menar du när Carragher glidtacklade bollen från Carrick?

Tycker inte det är skandal att inte Carra åkte ut. Gult var passande. Om du ser på bollbanan och hur Owen springer så springer han ju snarare ut mot hörnflaggan än rätt mot målet. Det kommer en spelare bakom (och en bakom honom) som skär in så det är inte helt klart att han skulle vara helt ren som krävs för man ska bli frilägesutvisad.