fredag 9 oktober 2009

Borta kass, hemma bäst

En sån här fredag, när allt kretsar kring den svenska VM-kvalrysaren borta mot Danmark, vad är då det mest logiska att skriva om? Burnleys säsongsinledning, förstås.

Jag kan inte riktigt smälta hur vitt skilda resultat de har presterat i Premier League hittills. De är ett lag på hemmaplan, och ett helt annat på bortaplan. Kolla här bara:

HEMMA
4 matcher (4 vunna, 0 oavgjorda, 0 förluster) 7-2 i målskillnad, 12 poäng

BORTA
4 matcher (0 vunna, 0 oavgjorda, 4 förluster) 0-14 i målskillnad, 0 poäng

Har något lag haft så stor skillnad mellan sina hemmaresultat och bortaresultat? Förmodligen inte. Vad som är mer intressant är att inget lag någonsin har åkt ur Premier League om de har vunnit sina fyra första hemmamatcher.

Burnleys nästkommande tre hemmamatcher är följande:
Wigan (24 okt)
Hull (21 okt)
A.Villa (21 nov)

På bortaplan har de följande tre resor att göra härnäst:
Blackburn (18 okt)
Man City (7 nov)
West Ham (28 nov)

Som jag ser det så finns det en god möjlighet att Burnley fortsätter på den inslagna vägen, och att när november blir december har ett Burnley med sju hemmasegrar och sju bortaförluster.

Håller detta i sig hela säsongen så hamnar Burnley på 57 poäng, vilket hade räckt till en sjundeplats i tabellen 2008-09.

2 kommentarer:

olsso sa...

Fan är det inte rätt sjukt att man ens funderar på att Burnley kanske har en chans att klara sig kvar?

Linhem sa...

Fick just en tanke...kan kalla det en snilleblixt.

Roman anställer bara gråhåriga managers till Chelski...Mou,Scolari,Hiddink & Ancelotti. lägger man till Raineri som var där när Roman kom...*wait for it* - gråhårig, även fast Roman hade ordnat möten med en annan och ryktena var många att Svennis en annan...I think you understand, skulle ta över.

Roman litar möjligen blint på gråhåriga managers eller så är det något särskilt i grått hår som gör gråhåriga män/gubbar till perfekt lämpade för att coacha Chelski? ett annat helt otänkbart alternativ är ju att de är en slump...

När detta inlägg ändå var om Burnley så...i Burnley's reservlags senaste match spelade Burnley's manager - Owen Coyle mot Liverpool's dito...