onsdag 23 september 2009

Stopptid

Efter Michael Owens 4-3-mål mot Man City i söndags har det pratats mycket om det här med mål på tilläggstid. De senaste fem åren har följande lag gjort flest Premier League-mål från 90:00 och framåt:

1. Arsenal (32)
2. Manchester Utd (29)
3. Everton (24)
4. Liverpool (22)
5. Tottenham (20)
6. Chelsea och Fulham (17)

12 kommentarer:

Smygen sa...

Intressant. Skulle vara kul att få veta hur många av dessa mål som innebar vinst respektive oavgjort.

bLyGE_kEntA sa...

De senaste två åren måste Liverpool och Arsenal leda, men Liverpool har varit rätt bedrövliga de senaste fem så.

Kriss sa...

I år känns det som Chelsea kommer att stiga i tabellen med mål efter minut 90. Känns obehagligt stabila och verkar ha en vinnarinstinkt som inte överger förrän den feta damen sjungit. Hoppas att någon tvålar dit dem så att de tappar självförtroendet, förra året tappade de efter att Liverpool slagit dem i London, kanske en repris på det i år tack :)

Liverpool gjorde väl 4-5 mål på stopptid förra året.

Anders sa...

jonas jag gillar bloggen och jag gillar dig (framför allt i eurotalk).... Men du tar en hel del material till bloggen nu som kommer direkt ifrån Tylers column?

fast det är klart du kanske är upptagen med annat (barnen etc) istället för göra egen research :)

M sa...

Tror också Liverpool leder denna lista gällande de senaste 2 åren.

På tal om Owens mål är jag så trött på alla som menar på att domaren "hjälper" United på detta sätt, jag tycker tilläggstiden var helt i sin ordning.

89:54 mål
4:00 tillägg aviserat
91:18 avspark efter mål (+1:18)
92:02 MU-byte (+0:30)
90:00 + 4:00 + 1:18 + 0:30 = 95:48
95:14 mål.

I rest my case.

J sa...

M: Håll för fan käften om Owens mål. Jag spyr på alla Bror Duktigas "uträkningar". Det är inget som går att bevisa eller motbevisa. Skulle inte vara "fel" om domaren blåste av före United fick frisparken men det går samtidigt inte heller klaga för det blev mål + byte. Så allt är lite flytande, men det går inte göra någon klinisk uträkning på sekunden som vissa av er verkar tro. Get over it!

M sa...

J: Först och främst, ta ett djupt andetag och lugna ner dig. Är det något jag är trött på så är det folk som är på tok för testosteron-laddade och sätter sig och skriver, detta lyser igenom i deras text.

Anledningen till att jag skrev det som jag skrev är att jag inte hört en enda "expert" påpeka att United inte fick massa extraminuter helt utan motivering endast för att kunna göra ett avgörande mål.

Självklart skulle han kunnat blåsa av innan men allt jag menar är att det inte är fel av honom att blåsa av efter 96min, vilket alla verkar bestämt sig för att det var.

Det många inte förstår är att tilläggstiden som aviseras är "MINST 4min kvar att spela", händer det saker som fördröjer spelet så kan det bli förlängt ännu längre.

J sa...

M: Jag är inte testosteron-laddad. Men jag är lika trött på sådana som dig som du är på folk som inte förstår att det kunde bli 96 min. Ni framställer er som små Bror Duktiga med era kliniska uträkningar. Det är inte hockey där det är effektiv speltid. Men det kanske vore att föredra, för då hade den här situationen och diskussionen aldrig uppstått.

Och det finns ju folk från båda sidor — det är ju just därför diskussionen aldrig tar slut. Vet inte var du läser och diskuterar fotboll men du har tydligen missat det.

Jonas Dahlquist sa...

Och som enväldig domare på den här bloggen och dess kommentatorsfält uppmanar jag samtliga att hålla igen med tillmälen som "håll för fan käften". Pubertalt och ointelligent.

Domaren gör helt rätt med tilläggstiden i matchen, problemet är väl att de flesta andra domare slentrianmässigt slänger upp tre minuter och sen blåser av när bollen är i luften vid 93:06, typ. Det är också, som "M" skriver, MINST fyra minuters tillägg från start - vilket även kan betyda 4.00 min lika mycket som 4.59 min.

Att det sen är Man Utd som drar nytta av det gör att konspirationsteorierna kommer som ett brev på posten, och det får de gärna göra - men utan mellanstadieskrik, tack.

J sa...

Lägg ner med era Bror Duktiga-kommentarer istället så får ni inga påhopp. Varenda kotte förstår väl att det blir tilläggstid för mål och byten. Samtidigt hade ingen protesterat om han blåst av tidigare. Alltså finns det inget rätt eller fel i frågan.

Case closed.

Jonas Dahlquist sa...

Aaaah, en beprövad retorisk taktik med att skriva "case closed", men här är det som sagt jag som bestämmer sånt.

Själv säger jag "case still open" och att folk får tycka vad de vill. Men i aningen trevligare ton.

Bror Duktig är för övrigt min favoritgris, så inget mer nedvärderande om honom nu.

Håkan sa...

Det är ju mer irriterande när det är åt andra hållet! Det meddelas 4 minuter och domaren blåser av efter 3.30. Detta händer ju självklart alltid de mindre lagen :)