torsdag 24 september 2009

En kväll i Örebro

Trots att matchen var så generalusel och publiksövande så var det en riktigt trevlig kväll på Behrn Arena igår. Detta beroende på ett par faktorer:

* Våra duktiga medarbetare i sändningsbussen som upptäckte Kim Christensens lilla tilltag med att sparka in stolparna precis innan matchstart. Han krympte målet vid dess bas med sisådär 15-20 cm genom detta. Domare Stefan Johannesson upptäckte inte detta förrän en bra bit in i den 1:a halvleken, och jag tror att han fick rapporter från folk på läktaren som i sin tur fick rapporter från folk som var hemma och såg på TV.

Extra kul att Christensen erkände att han har gjort det förut i Allsvenskan när jag intervjuade honom i paus, ännu roligare att Tobias Hysén (utmärkt gäst i studion) bekräftade att detta är något de sysslar med systematiskt, och minst lika skoj att se Stefan Rehns min när efter matchen frågade honom om Christensen gjort så på hans order. Rehns lögn om att han inte hade sett det hela eller visste någonting om det var den mest genomskinliga jag sett sen Bagdad-Bob hävdade att de irakiska trupperna hade kontrollen över Bagdad, samtidigt som man såg de amerikanska stridsvagnarna i bakgrunden.

Fusk - javisst, men inte så fruktansvärt hemskt och omoraliskt som vissa påstår. Det är att jämföra med en snyggt dold tröjdragning eller vad som helst, om ni frågar mig. Gult kort hade varit lämpligt för Christensen, men absolut inget mer.

* En annan rolig sak som inträffade var att vi hade lyckats tillskansa oss en fantastiskt snygg hyrbil. Jag hämtade upp Petter Johansson, Jens Fjellström och Arne Hegerfors och sen satte vi fart mot Örebro i en makalöst skön Mercedes GLK 280. Kanske den bästa bil jag har kört.

Den här bilen imponerade på en blåvit chef.

Väl framme vid Behrn Arena så parkerade vi lyxåket och den ende som fanns på parkeringen var Håkan Mild, som storögt hälsade och utbrast: "Men vilken jävla BIL du har!! Det går bra nu, förstår jag?". Först övervägde jag att spela med för att göra den gode Håkan lite avundsjuk, men sen sa jag bar rätt och slätt att det var en hyrbil. Märkligt nog trodde Håkan inte på mig. "Ja, ja - så säger du bara".

* Fem timmar i bil med Arne är alltid kul, jag unnar alla TV-sportintresserade att få göra en sådan resa någon gång. Man tror faktiskt inte sina öron. Om bara hälften är sant så är det sensationellt. En annan kul grej var att Fjellström, på vägen hem, berättade att det här med att flytta stolparna minsann var ett gammalt trick som han varit med om en massa gånger, och så kläckte han även ur sig att "...så gjorde Jonnie Fedel till och med på träning", vilket drog ner skrattsalvor i bilen.

Så kan det vara. En 0-0-match i Örebro som blir minnesvärd av flera olika anledningar. Utom just själva matchen.

3 kommentarer:

This is dif sa...

jag vill bara krädda era sändningar på C+. Grande!

henke sa...

First, jag håller med superettan-dif-killen här ovanför.
Second, bra att du säger att det absoult INTE ska vara mer än MAX ett gult kort för det tilltaget. Att folk(aftonbladet) skriker om avstängning är ju helt sinnessjukt. Nästan lika dumt som att folk(uefa) ville stänga av Eduardo.
Third, jag kan inte annat än hålla med om att GLK:n är en grymt fin bil. Har åkt den många gånger och kan bara instämma, ska man köpa bil ska man köpa Merc!

Excathedra sa...

GLK är en kanonbil, må så vara att den ser ut som 'the popemobile'. Skulle vilja påstå att den är nästan lika bra som Volvo XC60, men bara nästan. XC60 säljer dessutom bättre. Fråga efter en sån nästa gång.