söndag 13 september 2009

Manchester vs nordöstra London 2-0

Det var en riktig höjdarmatch igår på City of Manchester Stadium, och den andra halvleken var mer eller mindre briljant rent underhållningsmässigt. City kan kanske vara bättre än vad många (inklusive undertecknad) har trott redan nu. Man kan givetvis hävda att Arshavin saknades, men det gjorde å andra sidan Tevez, Robinho och Santa Cruz också.

Den stora snackisen efteråt var givetvis Emmanuel Adebayors beteende. Löpningen han tog ner mot Arsenalsupportrarna för att fira målet var i princip att beteckna som uppvigling, och han blev helt korrekt varnad för den rushen. Märkligt att man, som spelare, kan lägga så mycket energi på att håna motståndarna istället för att tacka medspelarna för en fin passning eller så.

Däremot måste man säga att Adebayors målfirande var väldigt underhållande. För hur korkat det än är så blir det en extra krydda till fotbollen när spelarna gör märkliga saker. Jag säger inte att det är rätt, jag säger bara att det är kul. Ta slagsmålet mellan Kieron Dyer och Lee Bowyer som exempel, det är ju helt förkastligt och urbota dumt, men icke desto mindre underhållande. Framför allt ger det folk något att prata om.

Att han sen satte dobbarna i Robin van Persies kind är oförlåtligt, för det var definitivt meningen. van Persies tackling var förvisso också ful och kunde ha gett honom minst ett gult, men man sparkar inte folk i ansiktet för det. Adebayor kan nog bli avstängd för det, och nästa helg är det derby...

Övrigt från gårdagen:

* Liverpool behövde den där segern för självförtroendet, och Yossi Benayoun spelade sig förmodligen närmare en "säker" plats i startelvan med de där målen.

* Spurs-Man Utd var en grymt trevlig match, där åldermännen i United satte sin prägel på matchen genom både mål (Giggs) och utvisning (Scholes). Trots det röda kortet kontrollerade United matchen och vann rättvist. Lustigt att Manchesterklubbarna spöade "Norra London"-lagen direkt efter varandra.

* Wolverhampton har redan fått erfara att Premier League är lite svårare än The Championship. Jag vidhåller att de kommer att åka ur.

* Vilket Hull också kommer att göra, 4-1-förlust borta mot Sunderland är inte bra på någon nivå. Men Darren Bent är en bra Sunderlandvärvning.

* Ligans sämsta lag just nu är Portsmouth, som torskade igen. 2-3 hemma mot Bolton är givetvis inte ett kanonresultat, och detta trots att halva laget bestod av spelare som anslutit till klubben precis innan transferfönstret stängde. Johan Elmander spelade inte p.g.a skada, och då vann plötsligt Bolton och gjorde tre mål...

* Avslutningsvis kan man bara konstatera att Carlo Ancelotti har matjord i fickorna. En 2-1-seger borta mot Stoke är riktigt bra, och om man avgör i den 94:e minuten så börjar spelarna nog att tro att den nye managern för tur med sig. Chelsea ser brutalt starka ut!

6 kommentarer:

gooner sa...

Adebayor's agerande var ett tydligt bevis på hans avsaknad av klass och heder. Man hoppas verkligen han får ett kännbart straff för överfallet på Van Persie.
Annars kändes det mer som om Arsenal förlorade matchen än att City vann den, de hade ju ingen direkt oflyt. T ex var ju Richards en halv meter offside på 1-0. En linjeman som missar en offside på en frispark borde söka nytt jobb.

henke sa...

Alla linjemän borde söka nytt jobb.

bLyGE_kEntA sa...

Linjemännen är som vanligt alltid värdelösa, men deras jobb är sjukt svårt. I övrigt gnäller Arsenalsupportrarna lika mycket varenda gång, alltid kul det.

Thom sa...

Jag tyckte dom analyserade matchen Man C - Arsenal perfekt på Match of the day, den stora skillnaden var Nigel De Jong.
Att Arsene som är ett fotbolls-geni inte kan se det som alla andra ser är underligt, skulle Arsenal ha en slitvarg på mitten, en De Jong, Fletcher, Palacios etc etc så skulle Arsenal vara i ett helt annat läge.
Det har varit samma visa båda resorna till Manchester dom senaste veckorna, dom spelar stundtals jätte-vackert, styr matcherna till stor del och bör vinna men gör det inte.
Både Alex Song, Denilson och Diaby är stundtals väldigt härliga spelare men några "holding midfielders" är dom inte.

Unknown sa...

Inlägg i debatten om vilken tränare som får kicken först. I alla intervjuer jag sett med Paul Hart kommenterar han den jobbiga sommaren dvs avsaknad av vettigt inflöde under silly season. Torde han inte istället säga att "vi fokuserar på nästa match", "vi ska göra allt vi kan","jobba hårt så vänder det" eller någon annan tränarfloskel? Ber han om ursäkt för sitt misslyckande redan nu? Mina pengar är på Mr Hart.

gooner sa...

Thom ger en korrekt analys.

"Blyge-Kenta", det kanske fånigaste handlet på hela blogger.com, är som vanligt konsekvent i sin infinita okunskap.