torsdag 3 september 2009

Köpstopp

Gaël Kakuta är inte bara en lovande 18-årig fransman i Chelseas trupp, utan även killen som gör att det kommer att vara lätt att lära sig att känna igen spelarna i Chelseas trupp framöver. De får nämligen inte värva en enda ny spelare förrän 1:a januari 2011, har FIFA bestämt.

Får större chans att slå sig in i A-laget, paradoxalt nog...

Hur kan detta vara Gaël Kakutas fel? Jo, han bröt sitt kontrakt med Lens 2007 för att skriva på för Chelsea - och så får man inte göra (men det är givetvis Chelsea som har bett honom att göra det). Kakuta själv blir avstängd i fyra månader och får kraftiga böter, och förutom köpstoppet fick Chelsea faktiskt också böta lite kaffepengar (typ 1,5 miljoner kronor).

Först stänger UEFA av Eduardo två matcher för en filmning (herre JÄVLAR vad de kommer få stänga av folk resten av säsongen) och så får nu alltså Chelsea köpstopp av FIFA. Har de stora fotbollsorganisationerna tröttnat på England i allmänhet och London i synnerhet...?

Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker om straffet, men det känns lite som "stå över en omgång" kombinerat med "gå i fängelse utan att passera 'gå'" från sällskapsspelens värld. Undrar framför allt vad Roman Abramovich tycker?

Jag tror nog att Chelsea löser det här ändå eftersom begränsningar föder kreativitet. Det blir väl en herrans massa utlåningar till Chelsea det närmaste året istället för regelrätta transfers.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Chelsea kommer att överklaga detta beslut och säkert få straffet reducerat rätt ordentligt. Skulle inte alls förvåna mig om att de kommer att få köpa spelare redan nästa sommar.

bLyGE_kEntA sa...

Tror på samma som Peter. Men vore enormt roligt om straffet hålls kvar. Fuskarklubb som man är.

Unknown sa...

Läser man beslutet gäller förbudet mot registrering av nya spelare, inte köp. Alltså kan man i princip fortsätta köpa spelare som sen får vänta ett år på att spela. Däremot faller ju kryphålet med att låna in spelare, vilket är bra.

Kriss sa...

Chelsea kommer överklaga och säkert få reducering till att handla redan i januari. Har även för mig att det var något lurt med när de köpte Obi Mikel och Ashley Cole, men det blev väl inte mycket mer än böter då?

Sedan med filmningsavstängningen är ju bara löjligt, vill dom inte ha något italienskt lag i Champions League kvarten?

Valdemar sa...

Å andra sidan - fortsätter UEFA "häxjakten" efter filmare så kan vi nog räkna med att många spelare tänker till en extra gång innan de överdriver en situation i fortsättningen. Bara att det finns en uppenbar risk att bli avstängd och på så vis skada sin klubb borde ju leda till att UEFA inte tvingas till ett hisnande antal domar.