fredag 4 september 2009

Rooney bättre och bättre

På onsdag kan England bli klart för VM 2010 i Sydafrika, de möter nämligen Kroatien hemma på Wembley då. Om de tar minst en poäng så kan kroaterna inte komma ikapp, hittills har ju England full pott i kvalet.

En av Fabio Capellos nyckelspelare är - givetvis - Wayne Rooney, och han har förbättrat sin landslagsstatistik avsevärt under Capello jämfört med tiden med både McClaren och "Svennis". Kolla här bara:

Fabio Capello/Steve McClaren/Sven-Göran Eriksson
Antal matcher: 13/7/33
Totalt antal minuter: 1.009/587/2.239
Antal mål: 10/3/11
Minuter per mål: 101/196/204
Målgivande passningar: 4/1/4
Minuter per passning: 2,28/2,99/2,63
Passningar till rätt adress: 77%/70%/72%
Minuter per frispark emot: 67/39/48
Gula kort: 1/3/4
Röda kort: 0/0/1

En kort sammanfattning lyder så här: Rooney var bra under "Svennis", han var inte alls lika bra under McClaren (men vem var det, å andra sidan...?) och han är lysande under Capello.

Han drar på sig färre frisparkar och kort än tidigare, han slår fler passningar till rätt adress, han har bollen oftare, han gör fler mål och han står för fler målgivande passningar.

Precis så här vill man ju att en 23-årig världsstjärna i fotboll ska se ut på sin semester.

Statistik säger inte alltid sanningen om hur det ser ut på planen, men här är det klockrent och svart på vitt. Wayne Rooney trivs under Capello!

8 kommentarer:

Unknown sa...

Tjock Rooooney :D

http://walentin.blogg.se/

Träning, kost & livet

Unknown sa...

Men det borde ju vara en naturlig utvecklingskurva för en anfallare. Känslan är ju att de toppar karriären efter 25 års ålder. Så mer Rooney som har utvecklats än coachens förtjänst...

J sa...

Desto mer imponerande om han nu är så tjock att prestera så bra. Han ser ju lite rund ut och inte den mest deffade spelaren kanske, men han skulle knappast kunna spela så mycket om han inte var i toppform.

bLyGE_kEntA sa...

Klart killen är i toppform, inte många som orkar jobba så hårt, vara så stark och dessutom riktigt snabb. Är lite samma med en kusin jag har som alltid sett lite småtjock ut men är ruggigt kvick.

Unknown sa...

Hmm undrar om det är fettet som kommer i dallring som gör att han ramlar utan beröring i varje match?

bLyGE_kEntA sa...

Hoppas du är Magnus Falk...hoppas, hoppas...

Solklar icke filmning, liksom som mot Arsenal.

Unknown sa...

Nej är absolut inte Falken.

Och solklar filmning, precis som mot Arsenal. Känns skönt att han lärt sig något av Ronaldo iaf.

Valdemar sa...

Nej, någon solklar filmning var det inte i det här fallet. Gråzon. Däremot är John Terrys påstående om att engelsmän inte filmar en ren lögn.