torsdag 17 september 2009

Från A till Ö: F

Jepp, då kör vi igen.

FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF

Fantasisummor - de som betalas för spelare som inte är värda det beloppet. Jag tillhör dem som tycker att 80 miljoner pund för Cristiano Ronaldo inte är en lika stor fantasisumma som t.ex. de fem miljoner pund den 26-årige mittbacken Roger Johnson kostade för Birmingham att köpa från Cardiff i somras. Allt har att göra med vad man får för pengarna. Att sen själva beloppet £80.000.000 är sjukt i sig är en annan sak, men å andra sidan finns det mer obegripliga saker som kostar ännu mera pengar. Typ krig och sånt.

Felpass - en av världens fem mest irriterande saker är när en professionell fotbollsspelare, helt omarkerad, ska passa bollen till en lika omarkerad lagkamrat och misslyckas. Detta händer alldeles för ofta, vilket i sin tur leder till att jag ofta är irriterad när jag ser på fotboll.

Fotboll - ska se ut så här. Punkt slut.

Fulham - det enda laget i det engelska ligasystemet (Premier League till League Two, alltså) som börjar med bokstaven "F". Mysig arena har de också.

Fördelsregeln - något som de engelska domarna blivit mycket, mycket bättre på. Minns bara Adebayors mål mot Arsenal i lördags (själva målet, alltså - inte firandet) där Shaun Wright-Phillips revs omkull och skulle ha haft frispark, men domaren Mark Clattenburg läste situationen och väntade med att blåsa eftersom Wright-Phillips studsade upp igen och så blev det inlägg och mål. Det är också en sorts spelförståelse, och jäkligt viktig för fotbollens utveckling.

11 kommentarer:

gooner sa...

Även en blind höna...
ang Clattenburg

dave sa...

Måste säga att jag är lite besviken över att du inte tar med 'frisyer'. Där finns ju även en klockren underrubrik i 'fellaini'

Valdemar sa...

Du får hemskt gärna, i något sammanhang, utveckla det där med att krig skulle vara mer obegripligt än prisen på världens bästa fotbollsspelare. Det är verkligen ingen enkel fråga.

Jonas Dahlquist sa...

Jag tycker bara det är fånigt att folk diskuterar det omoraliska i att en fotbollsspelare kan kosta en miljard när det finns lite större ekonomiska frågor än så.

henke sa...

Jonas/ Precis. Fotbollen går ju dessutom med vinst(för de allra, allra flesta) vilket inte krig gör(hur man nu skulle kunna vinna på det...). Den miljarden som Ronaldo kostade försvinner ju inte bara, de tjänar stoooooooora summor på hans namn med tröjförsäljning, reklam, pr, tv-avtal och allt annat, kanske till och med lite prispengar om det vill sig bra. Så där förstår jag dig faktiskt Jonas. Folk gnäller på saker de inte har en jävla aning om.

Valdemar sa...

De där 80 miljoner punden hade kunnat hjälpa många fattiga i världen.

henke sa...

Valdemar/ Ska man resonera så så kommer världsekonomin krascha. Det är mycket pengar man skulle kunna hjälpa världens fattiga med, men pengar räcker dock inte långt. Det är inte det som behövs, men den diskussionen behöver vi ju kanske inte ta här.

Douchebag sa...

Haha, jag ser rubriken framför mig: "Real Madrid lånar en miljard kronor av banken för att skänka till fattiga i världen. De fattiga lovar att bli trogna Real-fans"

henke sa...

Inget inför Sheffield derbyt ikväll, Jonas? =)

Eric Hellman sa...

Kostnaden för krig kan (med vissa källkritiska förbehåll) studeras på http://costofwar.com/

Hey ho, lets go!

Unknown sa...

Kan vi inte nöja oss med att krig är dåligt och att fotboll är bra?

Trots att världens vackraste klubb har en kanon på klubbmärket...