torsdag 13 augusti 2009

The soundtrack of our reportageresor

Sen jag och foto-Jocke landade i Manchester har vi kört följande rutt i vår hyrbils-Merca:

Manchester-Darlington-Nottingham-Hull-Coventry-Nottingham-London. Jag vet inte hur många mil det är, men jag räknar med att få ett argt mail från Maria Wetterstrand och Peter Eriksson när som helst.

Grejen med att sitta i bilen halva dagarna är att lyssna på engelsk radio, som håller en mycket varierad kvalitet. Bästa kanalen är Kerrang! 105,2 som man kan lyssna till när man är i Midlands, den sämsta kanalen är nog Smooth, som är en sliskigare version av svenska Lugna Favoriter.

Den här resan har präglats av en låt. Nämligen The Big Pink's "Dominos". Vi har hört den minst fyra gånger om dagen, och den sätter sig i skallen rätt snabbt. Foto-Jocke brister ut i refrängen "...these girls fall like dominos, DOMINOOOS!" ungefär varje kvart.



Annars är den eviga reportagereselåten "Dakota" av Stereophonics. Den har vi hört precis vartenda gång vi har varit här. Den är en riktig klassiker i England, uppenbarligen. I Sverige hör man den aldrig.



Så sätt er och lyssna på de här låtarna nu, och låtsas att ni åker bil samtidigt som vägskyltar mot Daventry, St.Albans och Hartlepool svischar förbi - det är som att vara med oss på resan en smula.

5 kommentarer:

Thom sa...

Brukar alltid när jag är i England (och även hemma för den delen) lyssna på radio 1, fan så mycket mer kvalité än P3 och rix fm

Jonas Dahlquist sa...

De pratar ju så förbannat mycket, bara.

henke sa...

Dakota är med i soundtracket på...tror det är FIFA Manager 09 eller 08, om jag minns rätt.
En riktigt fotbollslåt med andra ord.

henke sa...

Dakota är med i soundtracket på...tror det är FIFA Manager 09 eller 08, om jag minns rätt.
En riktigt fotbollslåt med andra ord.

Thom sa...

Svårt att säga emot där... Men, hur många radiostationer i Sverige har Glasvegas, Kings of Leon och U2 spelandes akustiskt i deras studio. Annars funkar xfm också, kan bli lite enformigt bara.