tisdag 25 augusti 2009

Från A till Ö: C

Del 3 av... nu ska vi se... w, x, y, z... jo, alltså del 3 av 29 i den här serien har nu krystats fram av undertecknad. Håll till godo!

CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC

Campbell - en gång var jag och foto-Jocke på Highbury för att titta på fotboll. Jag vet inte hur många veckomatcher vi har hunnit med under våra resor dit, men det är ett par stycken. Hur som helst så möttes Arsenal och West Ham, och efter halvtidsvilan så stod plötsligt Sebastian Larsson på planen. Vi undrade vem som hade gått ut, och efter en kort närvarokontroll så insåg vi att det var Sol Campbell som hade gått ut. Skadad, tänkte vi.

Sanningen var att Campbell hade varit dålig i första halvlek och att han mer eller mindre gått in i väggen. Det var tydligen strulig med privatlivet och det påverkade hans insatser på fotbollsplanen. Han åkte hem utan att se klart matchen och sen stannade han hemma i fem dagar utan att dyka upp på träningen. Det tog över två månader innan han spelade en match för Arsenal igen.

Man blir alltså inte mer lycklig av pengar, framgång och/eller kändisskap.

CCTV - detta betyder övervakningskameror på engelska (Closed Circuit TeleVision). Det finns typ 300 miljarder övervakningskameror i England, man kan inte gå en meter utan att hamna på någon sorts film. Begreppet "CCTV" är därför inte solklart positivt laddat där. George Orwell visste helt enkelt vad han skrev om i "1984". När alla klubbar i Premier League och The Championship för några år sen kom fram till att de skulle ha egna TV-kanaler uppstod det problem för Coventry City. Kunde de kalla sin egen TV-kanal för "CCTV"? Japp, det kunde de. Brittisk humor är rätt kul.

Chanssumpare - bland det i särklass värsta jag vet är när välbetalda fotbollsproffs missar solklara målchanser. Jag kan även störa mig på att de inte kan slå en hörna (liggande boll, 9,15 meter till närmaste motståndare, 25.000 träningstimmar = måste hamna någorlunda rätt!), men det är verkligen något visst med att missa en grym målchans. Det är nämligen just där och då man som åskådare vet att man hade kunnat göra det bättre själv. Det roliga är ju att chanssumparen själv också vet om detta, att det sitter 35.000 lönnfeta typer på läktaren och tycker att han är en idiot. Detta gör honom nervös nästa gång han får en liknande chans, och så missar han den också. Sen fortsätter det så där tills chanssumparen råkar styra in en boll med låret efter en tilltrasslad situation efter hörna, och efter det gör han plötslig mål på allt. Fotboll kan vara märkligt.

Crystal Palace - fotbollsklubb från södra London. Jag har inte varit på match och sett dem spela "live", men jag och foto-Jocke var på deras träningsanläggning en gång och intervjuade Iain Dowie när han var tränare där. Han var trevlig. Enda anledningen till att jag skriver om Crystal Palace här är att en av cheferna för produktionsbolaget som gör Canal+ sändningar är stenhård Crystal Palace-supporter, och han skulle klaga i månader om jag inte tog upp dem. Så - då var det gjort. Jag kommenterar förresten C.Palace-Man City i Ligacupen på torsdag. Tror på 0-4.

2 kommentarer:

Bellman sa...

Vad hände förresten med Matt Jansen, den gamla Crystal Palace talang från tiden då vi utan föräldrar med kabeltv fick hålla tillgodo med TV4s championshipsändningar i slutet på 90-talet?

YNWA-fredde sa...

Apropå CCTV så var jag i Liverpool i våras och såg lfc-sunderland... kvällen innan blev ganska blöt, varpå jag halar fram den och pissar i ett gathörn, helt utan att tänka på alla dessa kameror! jag har dock inte fått nån reprimand från Margret Thatcher än...