måndag 24 augusti 2009

Blixtar från klar himmel

Jag brukar förbereda mig i ungefär 4-5 timmar när jag ska kommentera en match, man ska ju ha koll på spelarna och sen måste man vara beredd på det mesta. Om det blir straff ska man helst ha koll på vem som har slagit straffarna i det laget och hur det har gått. Om någon blir utvisad måste man ha koll på de siffrorna, o.s.v.

Detta innebär två saker; dels sitter man med en jäkla massa oanvänd information efter matchen om det inte har blivit straff eller utvisning, och dels innebär det oftast att man har en rätt bra känsla för hur det kommer att gå i matchen när man sätter sig och börjar kommentera. Ikväll pekade allt - precis ALLT - på att Liverpool skulle slå Aston Villa och att Steven Gerrard skulle göra mål.

Istället så vinner Aston Villa med 3-1 på självaste Anfield och Gerrard orsakar tidernas mest solklara straff. Kom inte och säg att Reo-Coker hoppade innan tacklingen, för hade han fortsatt att springa så hade han hamnat uppe på rad 9, plats 14 med stödskena.

Om jag så hade förberett mig i nio dagar inför den här matchen hade jag aldrig kunnat se 1-3 som ett tänkbart resultat, men det kanske är det som är tjusningen med fotboll. Man sitter där och tror att man vet, att man kan - och så blir man överbevisad så att det bara sjunger om det. Och det enda man kan göra är att inse att man har lärt sig något nytt, och så sätter man igång igen.

Fotboll. I fucking love it.

5 kommentarer:

Christian sa...

Väldigt deprimerande ikväll :/

Tror inte några Liverpool fans skulle förneka att det va straff (som många Spurs fans gjorde i första omgången). Det va väldigt onödigt, eftersom på reprisen ser det ut som om Reo-Coker aldrig skulle hunnit för Skrtel till bollen.
Allt gick ur efter Lucas självmål (förstår inte hur Rafa tror att han kan fylla Alonsos skor, den uppenbara lösningen till Aquilani är frisk är att Gerrard flyttar ner).
På den reprisen som visades tyckte jag inte det såg ut som om det va en hörna, och inte la domaren till en extra minut i andra halvlek (så varför göra det i första). Men sånt händer tyvärr (samma sak när Liverpool förlorade senaste på Anfield, Ivanovic nickade in den första hörnan som var ett inkast).
Kändes inte heller som om Liverpool va nära, det står väldigt stilla framför straffområdet medan Mascherano försöker hitta öppningar.

Några plus är att Johnson och Insua fortsätter att visa att dom kan offensivt.

Valdemar sa...

Det är lätt att skylla på Lucas, men bortsett från självmålet, som var väldigt oturligt naturligtvis, ska han inte beskyllas mer än någon annan. Gerrard däremot gjorde sin sämsta match på ett helt decennium. Tror inte han sover många minuter i natt.

Unknown sa...

Trodde du hade lite bättre koll på att Sidwell tog ett "sabbatsår" i Chelsea innan han gick för "dyra pengar" till Aston Villa ;)

Jonas Dahlquist sa...

Vad sa jag då? Sa jag att han kom från Reading?

Kriss sa...

Satan i gatan vilken dålig match Liverpool gjorde igår. Hoppas att Rafa tränar fasta situationer med grabbarna i veckan, 5 av 5 insläppta mål har kommit efter fasta situationer (om nu straff räknas som en fast situation). Känns som att även Hyypiä saknas så att vi har någon som kan nicka, både defensivt och offensivt.

Gerrard sov nog inte alls inatt, missade lägen, tappade bollar och orsakad straff som var lika idiotisk som solklar. Lite tidigt att prata om ligachansen, men man är väldigt orolig efter det man sett. Måste till en förändring, helst ett kreativt köp innan augusti är slut.