måndag 31 augusti 2009

Förberedelser i Malmö

Alldeles nyss anlände jag till Malmö, och nu sitter jag i hotellfoajén på Savoy och bloggar ikapp med Petter Johansson. Vi har hittat följande fakta om kvällens Skånederby:

* Roland Nilsson har bara vunnit 18 av 50 Allsvenska matcher som MFF-tränare. Det ger den (med MFF-mått mätt) ynka vinstprocenten 36%.

* Sen den forne HIF-spelaren Roland Nilsson tog över MFF har det spelats tre matcher lagen emellan. Samtliga har vunnits av HIF.

* MFF har bara vunnit två Allsvenska matcher på Swedbank Stadion av tio. Dessa vinster har kommit mot Djurgården och Örgryte, de två sämsta lagen i tabellen... Det enda laget som har vunnit färre hemmamatcher än MFF är Örgryte. De har bara vunnit en enda. Mot Malmö FF, förstås...

Tecknen talar för Helsingborgsseger, och skulle det bli så talar en del för att MFF:s tålamod är slut. Tyvärr kan Roland Nilsson vara näste man att få kicken. Jag skriver tyvärr, eftersom Roland Nilsson är en gammal landslagshjälte som alltid är mycket trevlig att prata med.

3 kommentarer:

Fredrik sa...

Hörru såg nog att du satt och drack ur en hammarby mugg igår i Eurotalk. Det går ju inte för sig!

Jonas Dahlquist sa...

Jodå, man behöver inte hata Bajen bara för att man gillar Djurgården.

Fredrik sa...

Vem sa något om att hata? Tycker bara att DIF behöver allt support de kan just nu (iofs behöver bajen det också men DIF behöver det mer)