onsdag 24 juni 2009

Who needs what?

Igår klämde jag de första tio PL-lagens behov inför den nya säsongen (i bokstavsordning), idag tar vi resten. Svårare än så behöver man inte göra det.

LIVERPOOL
Glen Johnson som högerback är en lysande värvning, enligt mig - även om Arbeloa gjorde en klart godkänd säsong 2008-09. Det pratas mycket om att både Javier Mascherano och Xabi Alonso är sugna på en flytt, och då behöver de ersättas. Jag tror inte att Lucas Leiva är mogen att axla ansvaret där. En anfallare till behövs, och OM denne anfallare skulle visa sig vara David Villa, som en del tror, så ser de otroligt intressanta ut.

MANCHESTER CITY
Gareth Barry och Roque Santa Cruz klara, och det är väl bra, men problemen i backlinjen kvarstår. Om nu Manchester City har så jäkla mycket pengar att de inte bryr sig kan de väl värva namn som Phillip Lahm och Giorgio Chiellini istället för att köpa ytterligare en anfallare. Vem som helst måste förstå att det är backar som behövs. Utom Mark Hughes, tydligen.

MANCHESTER UTD
Det är förstås omöjligt att ersätta Cristiano Ronaldo rakt av, så därför tror jag inte att Sir Alex försöker göra det. Om det blir Ribery eller Antonio Valencia (eller båda) som kommer in i laget så får de ändå spela lite annorlunda, och såna justeringar har Man Utd klarat av förut. Om Owen Hargreaves kommer tillbaka efter sin skada finns det tillräckligt med alternativ där. En ny högerback, typ Maicon, skulle göra dem ännu bättre.

PORTSMOUTH
En kreativ mittfältare, en ersättare till Glen Johnson, en mittback som är yngre än 35 och en anfallare till. Det är en lång önskelista det, men också vad Pompey behöver. De var rysligt ojämna både i matcherna och från omgång till omgång ifjol. Jag tror att de får problem att hänga kvar om de inte förstärker med tre-fyra riktigt bra namn.

STOKE
Tänk om Stoke värvar Rasmus Elm! Då har de en till som kan kasta grymma inkast... å andra sidan tror jag att Elm är redo för större utmaningar än så. Stoke skulle behöva spela mer kreativt i största allmänhet, men Tony Pulis har sin spelidé och den gav resultat 2008-09, så han lär knappast slänga in ett gäng dribbelbrassar i laget. Jag tror att han letar efter karaktärsspelare från de brittiska öarna som ger 100% hela tiden. Det kommer inte att bli vackert, men det kan mycket väl funka igen.

SUNDERLAND
Jag gillar Kenwyne Jones, och om han ska utvecklas i rätt riktning måste Steve Bruce hitta en god lekkamrat till honom på topp. Centrala mittfältare med kvalitet borde också vara en prioritet, liksom ytterbackar. Inte mycket glamour över det här laget. Frågan är om de vill ha det?

TOTTENHAM
Spurs köpte mest tillbaka en massa före detta Spursspelare sen Harry Redknapp tog över, så jag blir inte förvånad om de köper Glenn Hoddle och Jimmy Greaves nu i sommar... Mer sannolikt är dock att de splashar ut stålar på Ashley Young, och sen tycker jag att de måste förstärka på högerbacken.

WEST HAM
Gianfranco Zola verkar ha en klar idé över hur han vill spela fotboll, och då kommer värvningarna nog att vara såna som ska passa in i systemet. Även här behövs en ny högerback, och gärna en defensiv och en offensiv mittfältare. Får de det så kan de sikta på övre halvan även denna säsongen.

WIGAN
Nye managern Roberto Martinez har redan tagit med sig spelfördelaren Jordi Gomez från Swansea, och tydligen letar han mest efter nyförvärv i sitt hemland Spanien. Wigan kanske blir ett "Liverpool light" till den kommande säsongen, men det räcker nog för en plats i mitten. Försvinner Paul Scharner till Fulham, som vissa antyder, så måste han ersättas på ett klokt sätt. En mittback och en "ny" Antonio Valencia behövs givetvis också.

WOLVERHAMPTON
Mick McCarthy har sagt att han INTE tänker göra samma misstag som med Sunderland, det vill säga tro att spelarna som vann The Championship även räcker till i Premier League. Därför ska han värva en hel del och har börjat med serbiske landslagsmittfältaren Nenad Milijas. Marseillebacken Ronald Zubar är också nära en övergång, och det behövs säkerligen fler defensivspelare om det ska kännas tryggt. Framåt behövs kanske bara en ytter eller en anfallare, för det ser redan ganska så intressant ut där.

2 kommentarer:

Kriss sa...

Liverpool behöver en anfallare som även kan vikariera på kanten (David Silva). Men David Villa hade ju inte skadat något.

City med sina 10 anfallare verkar ju bara vara ute efter fler av den varan, skrämmande.

Man Utd kommer få det svårt att ersätta Ronaldo och Tevez. Snackas idag om Agüero som ersättare till Tevez, helt ok ersättare, men Ribery tror jag hamnar i Real och ersättaren kan mycket väl heta Valencia.

Kul att se om det blir något överraskningslag iår. Tror Wolverhampton kan skrälla. Bara 1,5 månader kvar nu :)

bLyGE_kEntA sa...

United behöver ingen högerback, vi behöver en ytter!

Och det kommer inte bli svårt att ersätta Tevez, jag ser inte den mannen som någon världsstjärna.

Wolves blir nya West Brom. Burnley är nya Hull.