fredag 26 juni 2009

En udda man

Idag handlar precis allt om Michael Jackson, och så får det bli här också. Det var mycket som var konstigt med den mannen, för att inte säga allt. Men bland allt det konstiga har jag ett par favoriter:

* Schimpansen Bubbles som han bodde med var en historia för sig, och den apan har gett upphov till en av de roligaste läktarbanderollerna någonsin. Jag vet inte vilket lag det var som var på besök på Upton Park för att möta West Ham, men bortafansen vecklade hur som helst ut en banderoll med texten: "I'm forever blowing bubbles is a Michael Jackson song". Det är otroligt elakt. Och roligt.

* Det här syrgastältet som han sov i skulle ju garantera att han blev 100 år gammal. Tillverkaren av tältet har en hel del att förklara idag.

* Produktionsbolaget OTW, som gör alla sportsändningar för Canal+, är en förkortning av "Off The Wall". Plattan med samma namn släppte Michael Jackson år 1979, och OTW-grundarna gillade den så mycket att de alltså döpte företaget efter den. Nu jobbar jag med dem. Visst är det konstigt?

* Konstigast av allt, dock: När Michael Jackson skulle gå på fotboll i England valde han... Fulham-Wigan. Datumet var den 10:e april 1999, och då spelade lagen i den näst högsta divisionen. Det blev 2-0 till Fulham, målskyttar var Philippe Albert i den 56:e och Kit Symons i 64:e. Men frågan kvarstår: Varför i helvete gick han just på den?

Groundhopping Michael Jackson-style.

Världen har förlorat en ikon, och även om jag själv tyckte att han mest var jobbig och tragisk att följa så måste man ge honom cred för introt till både "Billie Jean" och "Beat it". Jävligt bra, alltså.

3 kommentarer:

Kriss sa...

Tycker att det är tragiskt att han måste dö för att få hjältestatusen han fått idag. Annars har media behandlat honom som tragisk, pedofil och allt annat än just den popikon han faktiskt är.

Jonas Dahlquist sa...

Jo, visst är det så. Samtidigt gjorde han det väldigt svårt för folk att ta honom seriöst.

Anonym sa...

Enligt Bank på Bladet:

----
Sin första kontakt med fotboll fick han annars genom Mohammed Al Fayed.
Chairman Mo tog med honom till Craven Cottage 1999, Michael fick se en match och träffa Fulham-spelarna och var mäkta imponerad efteråt.
----

Tydligen var det shejkpolaren som drog med honom...

BTW, det är ju nästan hela TOTO som spelar på Thrillerplattan...