söndag 28 juni 2009

Jonas mode, igen

Jag har visat ganska så många av de tröjor som kommer att synas under 2009-10 redan, men det är väldigt många kvar. De här, till exempel:
Chelseas hemmaställ är blått, det vet alla. Därför kan jag tycka att det är en gnutta ologiskt att bortastället är - blått! Okej att det är i en helt annan nyans och så, men om de möter ett lag som har mörkblå tröjor så kommer de varken att kunna använda sitt hemmaställ eller bortaställ. Eller vänta lite - då måste de ju ha ett tredjeställ som inbringar en massa pengar... ahaaaa! Nu förstår jag. Ganska så snyggt, trots allt.
BETYG: Tre målgivande passningar av fem möjliga och duktig i spelet utan boll.

Manchester Utd:s tröjdesigners verkar tycka att klubben lider av att ha så "enkla" färger - röd tröja, vita byxor svarta strumpor. Därför kryddar de den klassiska helröda tröjan med ett svart "V" på framsidan. Det är inte katastrofalt på något sätt, men vad gör det där? Varför?
BETYG: Två målgivande passningar av fem möjliga, klarar sig undan ett underkänt betyg eftersom det kunde ha varit värre ändå.

5 kommentarer:

FreddeUnited sa...

Jo Jonas.....så här är det..United kommer att spela med dessa tröjjor som en hyllning till att Old Trafford fyller 100 år i år....Och då kommer man att använda "replika" tröjjor som United spelade det året....slut på historie lektionen ;-)

Jonas Dahlquist sa...

Bara för att man har gjort fel förr i tiden behöver man inte upprepa felet nu...

Filip sa...

Favavallen: vilket uppköp! Fint, om än lite strävt gräs och blänkande fina målburar som lätt för tankarna till Pontiac Silverdome. Det bästa är dock skylten som påminner om att man befinner sig på Fava-planterad mark. All respekt till den mannen och det han har åstadkommit för svältfödda innerstadskids vana vid betongplaner och "bollspel förbjudet"-skyltar.

FreddeUnited sa...

Håller med dig fullständigt Jonas....

Anderson8 sa...

Det är en traditionsgrej. Visst är det viktigt med en snygg tröja (förstår inte felet med den här? Spelarna gillar den i alla fall). Men det finns knappast en klubb med mer tradition än United och därför är det inte mer än rätt att ha en tröja som är en replica av tröjan som United använde under första säsongen på Old Trafford.

Att ifrågasätta eller kritisera det är bara löjligt.