tisdag 19 maj 2009

Tränarintervju, del 3

Praktikant-Leo jobbar verkligen som ett svin. Han kan bli nåt den pojken. Nu har han snackat med Gefles tränare Per Olsson om engelsk fotboll samt om det legendariska programmet Tipsextra, som ju en gång födde mitt intresse för fotboll. Så här blev resultatet:

Vilken europeisk liga följer du mest?
- Ja, du... Det är väl främst Premier League men också den spanska ligan. TV-tiderna för Premier League passar dock bättre in i min vardag och i mitt liv än vad de spanska tiderna gör.

Vad är grejen med Premier League?
- Det är ligan som vi alla känner till och som vi alla har koll på. Lagen i England spelar det snabbaste spelet och därför också det bästa. Snabbhet och kvalitet går hand i hand väldigt ofta. Kort och gott är Premier League både underhållande och fartfyllt.

Hämtar du inspiration från något lag i Premier League?
- Nja, fotbollen där är så bra att det nästan inte går att överföra till vår vardag. Jag tycker dock att Roy Hodgsons jobb i Fulham har varit fantastiskt och det är väl det som ligger närmast vår situation känns det som.

Har du ett favoritlag?
- Leeds, som numera harvar i League One, är mitt favoritlag. Jag såg dem mycket på TV när jag var liten, och då var de bättre. Nu går det tyvärr inte lika bra och det var riktigt tråkigt att de förlorade i kvalet mot Millwall.

Vilka lag har du sett på plats?
- Jag har aldrig varit på Elland Road, men jag har sett mycket fotboll i London. Highbury, Emirates och White Hart Lane har jag varit på. Jag har även sett Southampton spela hemma.

Vilket är ditt bästa Premier League-minne?
- Det var när jag såg Arsenal mot Tottenham på Highbury för några år sedan. En sån där typisk "Arsenal mot Tottenham-match" där det var många mål, spännande och hög stämning. Missförstå mig rätt, Emirates Stadium är otrolig - men på så stora arenor får man inte den stämning som Highbury hade.

Vem är din favoritspelare i Premier League?
- Var tid har sin spelare. Det finns ingen som har varit "bäst". När jag var liten var Peter Lorimer (Leeds) störst för mig. Även om Cantonas tid i Leeds var kort var han suverän där, sen gick han till Manchester United. Henry i Arsenal var fantastisk medan det är Cristiano Ronaldo som dominerar idag.

Vad har du för relation till Tipsextra?
- TV-sänd fotboll på den tiden var det fattigt med. Tipsextra var det enda utbudet och då är det klart att alla kollade på det, därför är det inte konstigt att nästan alla har en relation till programmet. Jag gjorde som alla andra och tog chansen när man kunde se fotboll varje lördag.

2 kommentarer:

Tobias sa...

Allsvenskans bästa tränare.

gooner sa...

Konstigt, jag som trodde Highbury var ett bibliotek. Särskilt om man får tro de inte alls objektiva bloggarna på AB; Bank/Niva.

Kul att någon mer än jag noterat att det faktiskt kunde varit bra drag på THOF. Alla matcher utom en jag såg där var faktiskt riktigt bra tryck. Och det var WBA i ösregn.