onsdag 27 maj 2009

Final

Det är Angelina Jolie vs Penelope Cruz. Det är Ferrari vs Lamborghini. Det är Manchester United vs Barcelona. Vem som är bäst? Tja, tycke och smak och en bra dagsform avgör - och så blir det förstås i Rom ikväll också. Båda lagen är egentligen värda att kalla sig mästare, för de har gjort en fantastiskt fin säsong, men nu går ju det som bekant inte. Ett lag ska stå där som vinnare.

Jag tror att vi kommer att få en lite oväntad matchvinnare ikväll. Lagen koncentrerar sig så mycket på de uppenbara hoten (Messi, Henry, Eto'o, Rooney, Ronaldo) att det krävs att någon av de andra kliver fram och gör något oväntat för att det ska kunna ställa till det i motståndarförsvaret.

Vem väntar sig en Patrice Evra i öppet läge i straffområdet? Keita? O'Shea? Pique? Där någonstans har ni kvällens hjälte, om jag tippar rätt.

Avstängningen på Darren Fletcher är kännbar för Man U, men inte lika jobbig som avstängningarna på Dani Alves och Eric Abidal för Barcelona - det kan också bli en avgörande faktor.

Dessutom - den ena managern har en hyfsad rutin av såna här evenemang, den andre är helt grön. Åtminstone vid sidlinjen.

Jag tycker att det lutar åt att Manchester Utd försvarar sin titel. Ska vi säga 2-0? Eller 2-1? Evra och Park målskyttar för Man U.

1 kommentar:

Unknown sa...

Riktigt skön inledning!