onsdag 13 maj 2009

Det slutgiltiga beviset

Spelarna i Premier League röstade fram Ryan Giggs som bäste spelare säsongen 2008-09. Igår var det de engelska sportjournalisternas tur att säga vem som var bäst, och de valde Steven Gerrard.

Jag har skrivit det förut och jag skriver det igen: Ryan Giggs är en av de brittiska öarnas bästa spelare genom tiderna. En legend. Under många år fullständigt underbar att skåda. MEN - trots att han har varit duktig när han har varit med under den här säsongen så har han inte varit Premier Leagues bäste spelare under 2008-09. Det har nämligen Steven Gerrard varit, om ni frågar mig, knappt följd av Nemanja Vidic. Giggs hamnar på topp 20-30, ungefär.

Därmed var det bevisat att fotbollsjournalister kan mer om fotboll än vad fotbollsspelarna själva kan.

9 kommentarer:

Samadhi sa...

Gerrard har inte ens varit bäst i Liverpool enligt min mening. Det har Xabi Alonso varit.

Douchebag sa...

Xabi Alonso är utan tvekan min favorit i Liverpool.

Nemanja Vidic borde blivit årets spelare i Premier League. Giggs är dock i det närmaste en legend i United vid det här laget. Han förtjänade verkligen att få denna utmärkelse innan han avslutar sin spelarkarriär. Eftersom han inte fått den tidigare.

Gerrard kan få den nästa säsong om spelar lika bra samt håller sig hemma på juldagen..

bLyGE_kEntA sa...

Man tycker ju att spelarna borde ha koll, tycker du inte? Ingen av spelarna gillar Gerrard och därför fick han inte priset av dem. Dessutom var det ingen självklar vinnare den här säsongen vilket ger lite delade meningar.

Unknown sa...

Inget snack om att Gerrard är bäst. Den enda som utmanar enligt mig är Essien men han kan man inte riktigt bedöma i år då han var skadad för det mesta.

Kriss sa...

Inget snack om saken att Giggs är en levande legend, med snart 11 PL-titlar (om jag inte missminner mig). Men årets spelare är han definitivt inte, borde vunnit priset för några år sedan. Men visst är han värd något pris för lång trogen tjänst, inte årets spelare dock.

Att Gerrard vinner är väl ingen skräll då han har en galet jämn nivå, och presterar match efter match. Men håller med föregående talare om att Alonso har nog varit snäppet vassare iår. Utan honom hade det kunnat bli fler 0-0 matcher än vad det blev.

bLyGE_kEntA sa...

Folk glömmer fort. Gerrard var bra i slutet av säsongen, men hade en mer anonym början.

Enda som kan utmana är Essien? Uräskta, men vad pratar du nu om? Grundkapacitet?

J sa...

Kenta: Hade man startat 12 matcher (som Giggs hade när han blev korad) då har man spelat för få matcher för få priset.

Giggs borde som sagt fått priset för flera år sedan. Fin gest av spelarna till en legend.

Gerrard ligger 3a i skytteligan (vet att en annan mittfältare ligger 1:a men han har verkligen inte varit lika bra i år) och har spelat grymt stabilt i år.

Tillsammans med Alonso och Benayoun och Kuyt bäst i Liverpool i år. Benna och Kuyt mest nu på vår-halvan dock.

Vidic har varit bra, även om han dippade lite mot slutet. Speciellt efter tabben + röda kortet mot just Liverpool.

Jonas: Får man be om din personliga topp 10? Eller 20,30, 40 eller hur långt du vill dra det?

J sa...

Kenta: Sen var det ingen populäritetstävling, i sådana fall hade Ronaldo aldrig vunnit ett pris om spelarna hade fått rösta.

Unknown sa...

Men det vet du väl att alla journalister är helt clueless!