torsdag 21 maj 2009

Bästa möjliga elva eller ej

På söndag spelar Manchester Utd en fullständigt betydelselös match mot Hull. Betydelselös för Man Utd, alltså. 76 timmar senare ska de stå på Olympiastadion i Rom för att lira Champions League-final mot Barcelona, och jag ser det som ganska självklart att Sir Alex Ferguson ställer upp med ett B- eller C-lag. Hade jag själv varit manager för ett lag som redan vunnit ligan och som sen skulle spela CL-final så hade jag inte ens låtit A-lagsspelarna åka med upp till Hull, ifall bussen skulle krocka eller nåt.

Nu råkar det ju vara så att matchen är allt annat än betydelselös för Hull, Newcastle och Sunderland (Middlesbrough kan man räkna bort). För dem är Man Utd:s laguttagning hur viktig som helst.

Hull tycker förstås att det är angenämare att möta Danny Welbeck, Fabio da Silva, Darron Gibson och Ben Foster istället för Wayne Rooney, Nemanja Vidic, Cristiano Ronaldo och Edwin van der Sar. Det är deras enda chans att slå Man Utd, nämligen.

Newcastle och Sunderland tycker desto mindre om detta. Plötsligt ser det ut som deras bottenkonkurrenter ska få en mycket enklare resa mot nytt kontrakt än vad de själva får. Man Utd har dessutom bjudit på trepoängare i den sista omgången förr - mot West Ham blev det oväntat nog förlust på Old Trafford i den sista omgången säsongen 2006-07. Ett resultat som gjorde att West Ham hängde kvar.

Hulls bottenkonkurrenter hotar med att stämma Man Utd om de inte ställer upp med ett "bra" lag mot Hull, och samtidigt har Premier Leagues VD Richard Scudamore nyligen sagt att Man Utd får ställa upp med precis vilket lag de vill.

Det är en lurig fråga det här, och jag kan hålla med om båda sidornas argument, men någonstans måste det vara upp till varje manager att ta ut den startelva han tycker ska spela. Det är bara trist att det ska drabba någon annan.

15 kommentarer:

Joakim Lindqvist sa...

Givetvis ska Rödnäsan ta ut det lag han vill ha. Dessutom tror jag inte att han sträcker sig så långt att han kör ett helt rent C-lag med endast 18-åringar, utan det kommer fortfarande vara ett bra lag som spelar.

Off topic så att det smäller om det, men idag släppte Arsenal sitt nya bortaställ, och det var blått, inte det gröna som cirkulerat på nätet i någon månad på sistone. Tycks?

Christian sa...

Tyvärr för Boro and Newcastle, men om dom själva va på väg mot en viktigare match några dagar senare hade inte dom ställt upp med bästa lag.

På det, finns ju alltid det argumentet att A-lagspelarna knappast skulle göra sitt bästa, dom vill varken bli skadade eller utslitna så det kanske är de andra lagens chans att Man United ställer ut ett lag som vill göra sitt bästa för att visa att dom ska bli A-lagspelare nästa säsong (eller att dom förtjänar att spela finalen).

Anonym sa...

Det är givetvis surt för Newcastle och de andra lagen om United inte ställer upp med bästa lagen. Men, kan man inte kräva att de skall vinna mer matcher och inte förlita sig på att klara kontraktet i sista omgången. De har ju haft rätt många matcher på sig att försöka vinna.

J sa...

Det är ju inte Uniteds fel att bottenlagen ligger där dom gör. De har ju försatt sig i situationen själva.

Gillar inte United, men självklart ska Alex F. spela med vilket lag han vill. Ingen annan har med att göra hur han disponerar sin trupp. Hoppas att United gör sitt ändå, oavsett lag och att Newcastle klarar sig kvar i PL.

Unknown sa...

"Man Utd har dessutom bjudit på trepoängare i den sista omgången förr - mot West Ham blev det oväntat nog förlust på Old Trafford i den sista omgången säsongen 2006-07. Ett resultat som gjorde att West Ham hängde kvar."

"Bjudit på"?
De torskade visserligen, men det var ingen dålig startelva som Ferguson mönstrade.

Dessutom räckte det med oavgjort för West Ham, då nån bestämde sig för att spela handboll på Bramall Lane.

Anderson8 sa...

Töntig överdrift av övriga klubbar. Klart att Ferguson kommer vila några spelare när man möter Barca några dagar senare, men han kommer inte slänga in åtta debutanter i startelvan. Skulle tro på ett lag i den här stilen:

Kuszczak
Rafael Evans Chester Fabio
Welbeck Fletcher Gibson Nani
Macheda Tevez

Unknown sa...

Tycker Aftonbladets skribent skrivit en diskutabel artikel angående att "United kan bli stämda".

I slutet har hon valt att skriva "Paragraf E20 i Premier League slår fast att alla klubbar måste skicka ett fulltaligt lag".

Hon har nog missuppfattat regeln lite där... För jag antar att Sir Alex iallafall kan skrapa ihop 11 spelare?!

Anderson8 sa...

@Michael

Nej det har hon inte. Men hon ville ha en rubrik som lockar läsare. Rubriken ska man ignorera i allt på aftonbladet och fotbollskanalen.

bLyGE_kEntA sa...

Ja, United kan bli stämda om de inte mönstrar det bästa laget.

Anderson 8: Varför får du och alla svenskafansare för sig att Chester ska spela? Alltid när man ser nåon elva för framtiden så är han med. Är det för att han fått göra inhopp i år eller? Inget ont om den mannen, men United har minst 2-3 stycken mittbackar som är bättre i akademin... Och han kommer knappast att starta, en som däremot kanske startar är Corry Evans, det går rykten om det.

I övrigt så har Ferguson bland annat kritiserat Benitez för att han ställt upp med en svag elva mot Sheffield United om jag minns rätt, så han kommer garanterat ställa upp med en bra elva, inte ordinarie men ett bra lag helt klart.

Anderson8 sa...

@ bLyGE_kEntA

Tveksamt om det är 2-3 mittbackar som är bättre än Chester när killen fick pris som "Reserve player of the year" under Uniteds egna "gala".. Corry Evans var för övrigt nominerad...

Det laget jag skrev är på pappret bättre än Hull, så varför inte? Laget som spelade FA-cup semin mot Everton var inte mycket bättre. Bara Ferdinand (skadad) och Vidic som inte är med. Plus att Park+Anderson byts ut mot Nani+Fletcher. Och Foster då som är skadad.

Ferguson har ju själv sagt att han kommer vila spelare, och det här är ett ypperligt läge att ge några av de yngre en chans att visa upp sig.

Henrik sa...

Bästa laget för Man Utd är judet laget som vet att dom kommer spela sista matchen för säsongen. Så räkna med Fletcher, Nani mfl. Det laget är ju fortfarande bättre än de flesta mittenlagen in PL :)

Jonas Dahlquist sa...

Rille - Jo, de bjöd West Ham på den segern. Manchester Utd förlorar inte hemma mot West Ham om de gör en normal match.

Sen kan man ju bjuda på en trepoängare på två sätt: Man kan skicka C-laget, eller så ställer man startelvan mot Barcelona på planen och ser hur de fullständigt skiter i Hullmatchen för att inte riskera att bli slitna eller skadade.

Det ska bli intressant att se om Rio Ferdinand startar, Sir Alex har sagt att Rio inte spelar CL-finalen om han inte kan spela mot Hull, nämligen.

bLyGE_kEntA sa...

Anderson8: Kan iofs bero på att alla de bästa varit utlånade.

Anderson8 sa...

Craig Cathcart.. Vem mer?

bLyGE_kEntA sa...

Da Laet är bättre.