fredag 17 april 2009

Om

Min farsa brukar säga "Om 'om' fanns hade fan bott i Ystad". Jag vet inte varför han väljer just Ystad, men uttrycket används för att belysa att det inte är någon idé att spekulera i saker som kanske inte blir av.

Även om det är svårt, eller till och med omöjligt, att spekulera kring obestämda ting så är det roligt. Här kommer därför en spekulation inför nästa säsong:

Om sisådär ett halvår är det 40 år sen Tipsextra inledde sina sändningar i Sverige, och matchen som innebar premiären på denna institution var Wolverhampton-Sunderland.

Just nu leder Wolves The Championship, och de bör ha en ganska god chans att ta en av de två direktplatserna upp till Premier League. Sunderland lever farligt precis ovanför nedflyttningsstrecket i Premier League, men de bör faktiskt klara sig om de inte klappar ihop fullständigt. Detta gör att det finns rätt så goda möjligheter för att Wolverhampton och Sunderland ska mötas nästa säsong.

Den 29:e november är en söndag i år. Då är det på dagen 40 år sen Tipsextra startade. Någon gång i juni brukar spelschemat dyka upp.

Gissa om jag hoppas på att Wolves-Sunderland möts just den helgen...?

Inga kommentarer: