torsdag 2 april 2009

Fasta situationer och mästartränare

England ångar på i sin VM-kvalgrupp. De har vunnit matcher de ska vinna, de har vunnit matcher de borde vinna, och de har vunnit en match de knappt ens själva kunde hoppas på att vinna (borta mot Kroatien). Tillsammans med Spanien och Holland känns England som de "mest" klara för VM i Sydafrika 2010 från de europeiska kvalgrupperna just nu.

När en ny manager eller förbundskapten ska tillsättas finns det alltid röster som ropar efter nya idéer, något fräscht, en ung och lovande person. England valde istället att ta Fabio Capello, känd för att spela cyniskt och smart, och framför allt känd för att vinna. Ska man välja mellan en Mästare och en Lärling tycker jag att det är självklart att man ska välja Mästaren. Härmed slår jag ett slag för de äldre, rutinerade tränarna!

Igår blev det 2-1 till England mot Ukraina på Wembley. Shevchenko gjorde givetvis(?) mål, men verkade annars vara mer intresserad av att gå och krama sina gamla Chelseakompisar efter slutsignalen. Tydligen var Sheva populär bland sina gamla lagkamrater, för det blev en hel del kramande. Alla tre målen kom efter fasta situationer, och ibland känns det som att fotboll mer och mer går ut på att spela sig till frisparkar och hörnor än att spela sig fram direkt till mål.

4 kommentarer:

Joakim Lindqvist sa...

Det är därför Arsenal inte vinner ligan. Man har inte en vinnartränare och är värdelösa på fasta situationer.

Sen kanske truppens kvalitet har lite med saken att göra också...

Unknown sa...

Själv har jag minnen av att ha hört statistik som sa att Arsenal hade gjort flest mål på fasta situationer av alla lag förra eller förförra säsongen. Men det kan jag ju ha drömt.

Räknar kallt med att Jonas plockar fram statistik över fasta situationer de fem senaste säsongerna nu.

bLyGE_kEntA sa...

Arsenal har garanterat gjort fler mål på fasta än United, iallafall ifjol.

England är inte så bra, Ashley Cole bedrövlig igår och såna som Barry gör ett bra jobb men när det är internationella matcher har han alltid svårt att hantera bollen.

Gerrard ganska blek igen, trodde det hade lossnat för honom efter matchen mot Slovakien. James alltså...lika skakig som innnan. In med Foster!

Henrik sa...

Arsenal har definitiv en vinnartränare. Han har ju trots allt vunnit ligan ett par gånger. Problemet med Arsenal och fasta situationer är att dom är veka på skallen. Visst sätter dom ett par fasta situationer men jämfört med andra lag så är försvinnande få med huvudet.

England går från klarhet till klarhet och vinner ju matcher utan att ens spela bra. Dom är nog på väg tillbaka upp till sin normala nivå igen efter Steve McClaren.