onsdag 1 april 2009

Aprilskämt

Alan Shearer har konsekvent tackat nej till att ta över Newcastle, trots att han har fått frågan vid ett flertal tillfällen. De flesta har utgått ifrån att han inte har känt att klubben har haft tillräckliga resurser för att göra något riktigt bra av det hela. Som ständiga "underachievers" har de inte haft så mycket att locka med, helt enkelt. Shearer är så pass stor i staden och klubben att han egentligen bara skulle ha att förlora på att ta över ett lag med - förvisso - ett par lovande spelare, men mest med konstant skadade föredettingar.

Så vad händer? Newcastle under nedflyttningsstrecket med åtta omgångar kvar att vinka på, usel form, de kommande matcherna är Chelsea hemma och hemmastarka Stoke på bortaplan. DÅ tar Shearer över...!

Jag trodde faktiskt att det var ett aprilskämt, men det var det inte. Jag har alltid haft enorm respekt för Shearer, han har en integritet som är sällsynt i den moderna fotbollen - inte minst den moderna engelska fotbollen. Det här visar att han inte bara har en fantastisk karriär bakom sig, mannen har (för att använda ett fint spanskt uttryck) "cojones" också.

Att vi valde Newcastle-Chelsea som 16.00-match i Premier League-lördag till helgen känns som ett bra val just nu.

En annan detalj är att han blir den fjärde personen som leder The Magpies från sidlinjen den här säsongen. Kevin Keegan, Joe Kinnear och Chris Hughton de tidigare tre.

Huruvida Shearer klarar av uppdraget eller ej vete fan, men vad som är glasklart är att Newcastle på bara minuter gick från att vara en klubb med vansinnigt nedåtgående spiral till att bli Premier Leagues stora snackis - på ett spännande och positivt sätt. Redan där kan Shearer ha gjort skillnad. Blir det seger mot Chelsea och nytt kontrakt kommer Alan Shearer att gå om Kevin Keegan i popularitet i staden, om han inte redan har gjort det.

2 kommentarer:

Björn Orrenius sa...

Cojones var ordet!

Men saken är den att Shearer med enbart 8 matcher kvar av säsongen knappast kan lastas även om the Toon åker ur.

Då får han möjlighet att bygga om laget i the championship och på så sätt bygga en ny hype. Jag tror inte det blir en allt för svår uppgift att få upp dem igen.

Lyckas han få kvar laget i PL så är han mer gud än någonsin och har en skön hype i ryggen inför nästa säsong.

Timingen är således enligt mig strålande för Shearer, tvärtemot vad de flesta skriver.

Henrik sa...

Förenklat skulle man kunna säga att Shearer kommer ut soe en vinnare ur detta om Newcastle spelar i PL om 2 år. Spelar dom i PL nästa år så är han en stor vinnare. Dock om han hoppar av utan att Newcastle spelar i PL så kommer nog han att förlora en stod del av den respekt han har hos Newcastles fans.

Är Newcastle starka nog att klara sig kvar den här säsongen, kanske. Är dom kapabla att ta sig upp igen på en säsong från championship, absolut. Med Shearer vid rodret så kommer man även att ha en man som drar till sig uppmärksamhet, vilket jag tror är positivt.